Super dankbaar

Gisteren ontving ik een de-armouring sessie
Sinds 2019 leer ik over trauma en startte mijn Kracht van Ik pad. Vele overlevingsthema’s zag ik al onder ogen.
Eén thema bleef gesluimerd op de achtergrond. Het verlangen naar een andere connectie met mijzelf en daarmee met mijn man. Waarin sexualiteit een beladen rol speelt.
Ik herken hoe mijn freeze mij verlamt. Zelfs al als mijn man me een knuffel wil geven.
Ik herken hoe mijn Fight afhoudt en afweert.
Ik herken hoe mijn Flight er van door wil als er iets geraakt wordt.
Eind 2018 werd me duidelijk dat levensenergie en sexualiteit samen gaan. Dankzij tantrische lessen werden we bewust dat alles er mag zijn. Bij sex is er geen doel. Je leert zijn met wat er geraakt wordt en naar boven komt.
Toch bleef de freeze, de fight en flight een rol spelen.
Ik werd er gefrustreerd van. Ik zag de twisted energie van thuis. De vervormingen van die tijd. De noodzaak om voor mezelf te zorgen, waar niet voor mij gezorgd werd. Het verhaal van mijn moeder op mijn 9e! dat mijn vader voor zijn seksueel genoegen erop uit ging.
Het raakte me aan en zette me vast Ik voelde amper het dieper verlangen, amper de connectie in mij voor hem. Ik voelde bij massages de hardheid van mijn baarmoeder, als een appel zo hard.
De de-armouring kwam eerder al langs. Ik ‘wist’ dit zou ik ooit doen. Alleen nog niet wanneer. Ineens voelde ik dat de tijd rijp was.
Voorbij schaamte en schuld
voorbij afwijzing en eenzaamheid
voorbij angst om in de steek te worden gelaten.
Ik ging in volle overgave.
In de zachte aanraking van een sjamaan.
De setting was prachtig.
Spirits waren erbij.
De freeze, de fight, de flight, alle drie aanwezig in mijn lijf. Het werd diep aangeraakt. Vrijgemaakt.
Tranen zijn gevloeid, over moeilijk en lastige momenten in mijn leven.
Mijn keel opende voor een diepere eerlijkheid, naar mijzelf
Mijn stem klonk ineens vol, om te uiten dat ik niet meer heimelijk hoef te zijn met zo iets moois als je levensenergie.
Dankbaar ben ik voor mijn moed Dankbaar voor mijn lichaam Dankbaar voor mijn man, zijn liefde en geduld
Dankbaar voor het leven!
Hug,
Ditta

 

 

 

 

Lieve Ronald,

 

Damn…ik heb nog weinig woorden. Maar wat heb ik magie ervaren! De energie die door mijn lichaam raasde en raast is zo heerlijk en liefdevol. Krachtig en magisch. Zo nieuw ook! 

Eindelijk voel ik de aanzet tot echt leven in plaats van overleven. Ik word herinnerd aan zulke fijnheid. Dankzij jouw zijn, met jouw liefde en kracht, zachtheid en power, yin en yang. Ik voelde me krachtig doch liefdevol gedragen en geleid. Zo bijzonder te ervaren. Ik verlangde al zo lang naar me echt te kunnen overgeven. Loslaten en veilig voelen maar angst bleef me blokkeren. En nu lukte dat gewoon, met een man zelfs, en dat kwam echt door jou. Door onze verbinding. Dankjewel daarvoor 🙏🏻.

 

 

 

Hoi Ronald

 

Hoi Ronald, 

Ff iets om te delen. Er is gisteren echt iets majors los gemaakt. 
Ik stond vanmorgen vroeg op en ging mediteren en wow…. Voelde ineens van alles in mijn lichaam en liet het gebeuren, wat uiteindelijk eindigde in een orgasme door heel mijn lichaam
Zooooo fijn!!!! 
En dat alles zonder handen 😂 helemaal vanzelf 😂
3 uur later gebeurde het weer… 
En de dag is nog maar net begonnen.
Bizar…. 
Zo dankbaar….
Ik voel 🙏 en het mag er allemaal zijn. 
Dankjewel! 

Liefs, …….

 

 

 

 

 

koning in ontwapening

 

Daar reed ik dinsdagochtend naar Ronald Jonker in Castricum: ik had namelijk ja gezegd tegen mijn de- armouring (ontwapening) in de veilige ruimte bij deze prachtige broeder.
Voordat ik ging rijden had ik een waardeloze nacht, volgepropt met gedachtes die ongeveer hierop neer kwamen:
‘Wat heb ik daar in hemelsnaam te zoeken?
Ik heb het toch lekker zo?
Dit is niets voor mij
Ik ben bang’
En ik was doodmoe
Van al die patronen: draaien, keren, pleasen, niet geaard, meewaaien en buigen met de wind van de dag. Mezelf eigenlijk weggeven

Affijn, ik kom bij Ronald in zijn koninkrijk en na de aarding aldaar, leg ik mijn altaarstukken neer en we openen de ceremonie met het verzoek aan de Spirits, Engelen en alle Lichtwezens om vanuit het Noorden bij ons aanwezig te zijn. Ook mijn Ancestors na de zevende generatie aldaar verblijvend en compleet getransformeerd tot Licht en Liefde zijn aanwezig, met de vraag er te zijn om alles wat ik tegen kom te transformeren tot Licht en Liefde. Ik nodig kleine Jan en Janette uit erbij te zijn. Kleine man en vrouw in mij, die er altijd al waren, smekend om balans.
De rode draad tijdens de ceremonie is er bij zijn, met elke adem, in en uit.
Dan ga ik naar de pijnpunten toe en adem daar naar toe en laat alle dan opkomende emoties vrij, enkele transformatie momenten.
Ik ervaar de pijn van mijn afgerukte vleugels bij mijn schouderbladen en schreeuw het uit.
Mijn onvermogen om mijn vleugels uit te slaan doorleef ik grondig.
En ik voel mijn zelfhelend vermogen en ze zijn er weer. Ik voel mijn rug rechter worden en strek mijn prachtige witte veren volledig uit en vlieg
mooie man, vlieg en leef mijn waarheid. Ik ervaar de grote woede en frustratie van onrecht naar en macht over de Vrouw (in mij én buiten mij) en vloek erop los.
En ik voel herstel van de banden in mij én in het collectieve mannenveld om de Vrouw in ons en buiten ons in liefde te laten zijn en omarm Janette, schuchter nog ergens in een hoekje en ze valt in mijn armen en duikt in mijn hart. Mooie vrouw, ik hou van jou en radicale eerlijkheid en openheid zijn hiervoor vanaf nu mijn fundering. Ik ervaar de (af)snijdende pijn in mijn keel en voel me langzaam (met een dichtgeknepen keel) dood gaan. Langzaam begin ik met zingen, met begeleiding van de lichttaal door Ronald heen en doorweekt met tranen. Mijn lied, mijn klanken, mijn stem, mijn woorden. En zelfheling vindt plaats en mijn keel is zo zacht als satijn. Mooi mens, spreek mijn waarheid, zing mijn waarheid. Ik ervaar vergiftiging en spuug het in de teil. Tevens iets in mijn neus wat eruit mag. En ik krijg weer lucht en mijn keel en neus openen zich zoals nooit tevoren. Jan, adem.
Ik ervaar bij mijn voeten weinig contact met moeder Aarde. Ik ervaar bij mijn bekken mijn afgerukte staart, die verbonden was met moeder Aarde en de aarding in mezelf. Ik doorleef mijn zwalkende bestaan en voel vanuit mijn bekken iets stromen wat zó lekker aanvoelt. Ik doorleef mijn zweverigheid en voel wortels groeien vanuit mijn voeten. Mooie man, sta en creëer.
In mijn anus en bij aanraking van mijn lingam ontplof ik bijna, misbruik, mishandeling, ongelijkheid, macht, presteren, schuld en schaamte.
Adem in, adem uit en ontspan en werkelijk in God’s naam: transformeer dit alles naar Licht en Liefde. En ik word zacht en ontspannen in mijn anus en lingam. Mooie kerel, stroom. De essentie van mijn zijn is zijn. En complete doorstroming van onder naar boven en terug. In die energetische staat van zijn, en aanwezig zijn, kan bijvoorbeeld vroegtijdige zaadlozing oplossen in deze onafgebroken energiestroom. En dat is wat ik wil.

Inmiddels ben ik 2 dagen verder en kijk ernaar uit om mijn liefdevolle thuiswerkmeditatie te gaan doen. In mijn anusgebied liefdevol en met begeleiding van Iedereen (het blijft een transformatie ceremonie)op zoek naar opkomende blokkades, onderweg naar complete doorstroming en zelfheling. Duik meer en meer mijn stilte in, naar de stilte van mijn oceaan. Dit alleen is de weg.
Mijn weg
Mijn waarheid
Mijn lied
Mijn stem
Mijn hart
Mijn zachtheid
Mijn eerlijkheid
Mijn oprechtheid
Mijn leven

Jan
Koning en Engel
In Liefde

 

 

 

 

De weg terug na seksueel misbruik.

Afgelopen zondag was het zover. Ik reed al vroeg in de ochtend naar Noord-Holland om Ronald Jonker te ontmoeten. Vanaf het moment dat ik de de-armouring sessie gepland had, kwam er innerlijk van alles in beweging en begon mijn systeem aan het nodige opruimingswerk.

Ik wist niet wat deze dag mij zou brengen omdat wij ook lichamelijk trauma’s kunnen vastzetten maar ik had de voorgaande periode geleerd dat ik kon dragen wat zich aandiende en intuïtief wist ik dat ik bij Ronald op het juiste adres was, om de volgende stap te zetten in mijn herstel.
Maar op het volgende was ik niet voorbereid.

Tijdens de behandeling voelde het of Ronald één was met mijn systeem en moeiteloos meebewoog met wat er op dat moment was. Daardoor voelde ik mij veilig en kon ik steeds dieper zakken in mijn lichaam. Ik leerde door de lichamelijke pijn heen te bewegen en ik kon naar alle herinneringen die in beelden voorbij kwamen kijken om ze vervolgens weer los te laten. Puzzelstukjes vielen op hun plek en ik voelde mij steeds vrijer worden in mijn eigen lijf.
Er waren momenten dat ik vergat dat Ronald aanwezig was tot hij weer een pijnlijke plek zichtbaar maakte.
En zo kwam ik geleidelijk steeds dichterbij mijzelf en werd ik één met mijn lichaam. Ik voelde de levensenergie stromen door mijn benen en bekken. Ik voelde een kracht in mijn baarmoeder en de warmte van mijn hart viel als een warme douche over mij heen. Ik weet nu dat het mogelijk is om van seksualiteit te genieten na zoveel trauma op dat gebied. 

Voor het eerst in mijn leven voelde ik mij volledig thuis en welkom in dit lichaam. Tranen van ontroering vloeide over mijn wangen en een gevoel van dankbaarheid stroomde door mijn hele ZIJN.

Mooie dag voor jou en Sifra

Veel liefs, Sabine

 

 

 

Moed, eerlijkheid, ontwapenend

Het voelt alsof ik me zelf eindelijk erken in alles, elke waarheid die zich aandient en die ik nu onverbloemd lijk te kunnen communiceren.
No matter what. 
Ik voel nu echt mijn centrum, gecenterd zijn.
Zo veel minder ruimte voor twijfel. 
Wat ben ik blij dat ik de stap gezet heb om jou te ontmoeten.
Vanaf nu weet ik hoe een respectvolle benadering voelt. 
De energie gaat stromen nu ik dit schrijf. 
Moed, eerlijkheid, ontwapenend.
Deze woorden hebben voor mij een nieuwe betekenis gekregen. 

 Helena

 

 

 

Hoi Ronald

Ja, helende handen…..die heb jij! Ik heb onze sessie als heel bijzonder ervaren. In andere rituelen waar ik niet echt tot de kern kon komen gebeurde het gisteren bij jou. Huilen is voor mij een emotie die goed verstopt zit. Wat een opluchting dat dit er helemaal kon zijn bij jou. Ik had nadat ik bij je wegging een heerlijke voortzetting van mn dag(ook vandaag weer trouwens). Ik kan niets anders dan heerlijk relaxed zijn met mijn lijf. Dankjewel dat ik bij je mocht komen. Ik voel dat ik wel vaker naar je toe wil komen, hoe is dat voor jou. Heb je daar überhaupt ruimte voor. Ik hoor het graag van je.

Warme relaxte groet

Woh…….dank dank dank!!!!

Hi Ronald,

Even een berichtje van mij waarin ik je wil bedanken voor de sessie van afgelopen vrijdag.

Bedankt dat ik me zo veilig mocht voelen om al mijn ‘opgeslagen emoties’ vrij te kunnen laten stromen, ik heb dit nog nooit zo meegemaakt en ik heb me ook nog niet eerder zo durven laten gaan. Nu weet ik pas echt wat ‘overgave’ betekent, ik heb het nog nooit zo gevoeld op deze manier en ik realiseer me nu pas, dat ik me totaal van mijn gevoel heb afgesneden elke keer als ik met een man op deze manier in contact kom. Het voelt zo spannend om zo eerlijk je gevoelens te kunnen laten zien en dat kon ik bij jou, ben je daar erg dankbaar voor en ik kom graag over een paar maanden terug om mijn reis te vervolgen. Dit is nog maar het begin, wat jij ook zei, stap voor stap. Ik heb al meerdere keren een de-armouring sessie gehad (met meerdere mensen erbij op een festival), maar er gebeurde nooit wat, kennelijk voelde ik me niet veilig genoeg om me echt te kunnen laten gaan, die overgave.. Wow… dank dank dank!!!

Lieve groet,

Sandra

Lieve Ronald en Sifra

Dank je wel voor het prachtige cadeau; het boek van Sifra!!

Met veel plezier en herkenning heb ik het mogen lezen en beleven. Ik kon weer voelen dat ik mijn leven en manier van denken, sinds een aantal jaar heb onderdrukt omdat ik maar eens ‘volwassen en gewoon’ moest gaan doen en misschien ook wel door het plaatsen van de spiraal. Dit heeft mij afgestompt mijn seksuele zin en genot afgenomen… (Dank Ronald voor de tip deze eruit te laten halen! Er zijn nog wat hormonale schommelingen, maar ik voel me nu al een stuk vrijer en heb weer meer zin in seksuele verbinding/het leven!)
Mijn seksuele energie is weer gaan stromen en ben ik volledig in acceptatie gekomen met dat ik altijd al zo ben geweest en dat gewoon is wie ik ben! Hoe graag ik het voor de buitenwereld ook wilde, ik ‘gedij’ niet in een maatschappelijk politiek correct leven (dit wist ik natuurlijk al, maar zo fijn om herkenning te lezen!!! Dank u dank u ;))

Ook heeft het mijn missie, wat ik al voelde en al mee bezig was, nog even bevestigd en zelfs bekrachtigd! Ik voel veel dankbaarheid voor wat jullie hiermee (en met de de-armouring natuurlijk) in mij verder in beweging hebben gebracht!

Een hele diepe buiging voor jullie en jullie gedeelde visie die jullie samen de wereld in mogen brengen. Ik wens dat veel mensen middels dit boek, jullie behandelingen en alle andere wegen/helers die zich aandienen op dit tantrische en Sisterhood-pad, voor heling en acceptatie in zowel de man als de vrouw en naar elkaar gaat brengen, om in volledige overgave en vrijheid te kunnen leven.

Heel erg veel liefs!!!! ❤️

Inge xxx

En daar kwam ik dus spanningen tegen, blokkades, oude pijnen.

Lastig in woorden te vangen maar de de-armouring sessie v Ronald was één grote verrijkende (trance) reis. Vooral vanuit de voor mij zo belangrijke sfeer van veiligheid en vertrouwen die Ronald wist te creëren kon ik stukje bij beetje mn mind, overtuigingen en conditioneringen laten gaan en ervaren, vooral vóelen wat er te voelen was in mn lijf.

En daar kwam ik dus spanningen tegen, blokkades, oude pijnen. Door de liefdevolle aanraking en stille bemoediging van Ronald, durfde ik steeds meer naar deze stukken te ademen en losten ze op. Stukje bij beetje ontspande ik, ontstond er ruimte in mijn lijf om mij-zelf te voelen, mijn eigen ik, mn levensenergie, mn kracht, mn vrouwelijkheid, mijn sexualiteit, dat was waanzinnig en genieten! Door de integere en vakkundige wijze waarop Ronald begeleidt, ben ik weer n stapje dichter bij liefde voor mezelf, mijn eigen kracht en mijn plek en innerlijk weten.

Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren en vormt weer n prachtige herinnering in mijn schatkist!

Lieve groet,
Esmeralda

Welke bodyworker is de juiste voor mij?

Ik was al een tijd bezig met persoonlijke ontwikkeling, energiewerk en tantra en merkte dat ik het gevoel had tegen blokkades aan te lopen. 

Blokkades waar ik wel min of meer bewustzijn op had, maar die desondanks wel bleven zitten waar ze zaten. Toen ik hoorde van de-armouring resoneerde dat sterk bij mij: door fysieke aanwezigheid blokkades in beweging krijgen. Ik ben op zoek gegaan naar goede begeleiding hierin. Ik vond het nog niet makkelijk om op basis van websites een gevoel te krijgen van wat een -voor mij- geschikte bodyworker zou zijn. Wel wist ik dat ik dit met een man wilde aangaan. Via Google kwam ik terecht bij Ronald en voelde een ja op basis van de website en een aantal filmpjes op YouTube. 

Wat mij erg aanspreekt in de aanpak van Ronald is de combinatie tussen sjamanisme, energiewerk en de-armouring. Daarnaast werkt voor mij de combinatie tussen mannelijke kracht en focus aan de ene kant en uitnodigende liefdevolle zachtheid aan de andere kant erg openend. Door de sessies heen heb ik kunnen voelen dat mijn bekkengebied zich steeds verder heeft geopend, de seksuele energie meer is gaan stromen door mijn lijf heen, en ik me meer gegrond voel. 

 

jivan

Zo veilig en vertrouwd heb ik me nog niet vaak gevoeld

Allereerst vond ik het fijn met je te spreken en dat je de structuur van de massage even kort uitlegde voordat we naar je massage ruimte gingen. Door je uitleg, je stem en je rust voelde Ik me direct veilig en vertrouwd in jou bijzijn wat voor mij belangrijk is om me helemaal over te kunnen geven. De ruimte was zowel fysiek als energetisch schoon en lekker warm. Ook de muziek was precies goed afgestemd op de reis die ik onder jouw handen aan het maken was. Vanaf het moment dat je me aanraakte voelde ik je professionaliteit en betrokkenheid. Wauhhh ik kom me helemaal overgeven en mee laten gaan in de flow van de massage. Het was alsof ik een reis maakte, alsof ik droomde dat ik me helemaal liet sturen. Alle controle liet ik los en daar ging ik dan. Emoties en sensaties wisselden elkaar af en alles kon ik en mocht ik in jou bijzijn verwelkomen. Ik heb de massage als heel helend ervaren. Dank voor deze bijzondere reis die ik onder jou leiding mocht maken.

warme groet,
Suzanne

Waanzinnig om op deze manier te ervaren hoe (sexuele) energie door mijn lichaam kan stromen.

Hey Ronald,
Ik wil je even iets teruggeven over mijn de-armouringsessie.
Ten eerste heb ik de sessie zelf als heel fijn ervaren. Je communiceert heel duidelijk wat er gaat gebeuren en ik voelde mij heel erg veilig tijdens de sessie.
Zoals ik tijdens de sessie al aan gaf; Fijn om eens zo’n sessie van een sterke man te ontvangen. Weer een hele andere ervaring dan van een vrouw.
De externe de-armouring vond ik heftig, echt intens, pijnlijk soms, maar ook bevrijdend door de hoeveelheid energie die er ging stromen.
Alleen al dat was echt een reis op zich.

Door de hevigheid van de externe de-armouring zag ik een beetje op tegen de interne de-armouring. Toen ik dit aangaf heb je daar heel mooi op aangepast en het interne deel was vooral heel fijn en bevrijdend.
Ik vond dat je ontzettend gevoelig en zacht te werk ging. Heel erg fijn, aangezien dit nog redelijk onbekend en zeer gevoelig gebied is.

Waanzinnig om op deze manier te ervaren hoe (sexuele) energie door mijn lichaam kan stromen. Dat was echt een totaal nieuwe ervaring. Vanuit zoveel ontspanning. Dat is echt iets dat ik mee wil nemen. De totale ontspanning die ik voelde in mijn penis en de subtiliteit van de energie die daar doorheen stroomde is echt hoe ik vaker sexuele energie wil ervaren. Ook voelde het kanaal in mijn ruggengraat helemaal open en heb ik nog dagen daarna gevoeld hoe eenvoudig energie zich hier doorheen kon bewegen.

Het is lastig aan te geven hoe ik de dagen daarna heb ervaren tov ‘normaal’ aangezien we enkele dagen later naar lowlands en het tantra festival gingen. Dus dan wordt je toch een beetje opgeslokt. over het algemeen voel ik mij wel erg lekker in mijn vel, krachtig en zelfverzekerd sinds de sessie. Heel fijn.

Bedankt voor de waanzinnige ervaring.

groet,
Sjoerd den Daas

Extremely intense, yet completely safe

The session with Ronald was amazing. It felt extremely intense, yet completely safe. Such a deep and rich experience, I have been writing pages about it in my journal to process and remember all that happened. So many precious insights… And an earth-shaking cervix orgasm a few days later… ;-). Thanks

Ik ben een seksuele vrouw, eindelijk klopt het

​Het is een bijzondere dag. Het is volle maan, hij heet De heuvel van de Barden. Deze volle maan nodigt je uit om het mooiste van jezelf in de wereld te zetten. Ik doe het! Hoe vier ik dat? Ik heb een huisje in Castricum gehuurd, in mijn eentje. En van daar ging ik vanochtend een beetje zenuwachtig naar Ronald. Waarom? Voor een individuele de-armouring sessie.

Daar ging ik, fris gepoedeld naar zijn huis. Ik was er drie uur en het was geweldig. Ik heb alles verteld over mijn nare geschiedenis met seks, alles ondergaan, genoten, gehuild en gelachen en voor het eerst van mijn leven ervaren hoe mijn lijf reageert als het echt open en stromend mag zijn. De winden waren erbij, alle spirits en voorouders en zelfs mijn preutse moeder, die via hem zei: “Toe maar, je doet het ook voor mij. Ik heb het niet kunnen leven.” Ontroerend en precies zuiver aangevoeld dat dit zo moest gebeuren.

Voor het eerst in mijn leven was ik met een man die zoveel en zo lang aandacht had en zorg, voor mijn lijf en mijn proces. Het was een mooie sessie waarin hij zich ook liet raken. Ik ben een seksuele vrouw, eindelijk klopt het. AHO.
PS. Ik vond jou zuiver en voelde me veilig.

Maria

 

Ik voelde me echt welkom, ontspannen en zeer vertrouwd

Je introtalk met kopje thee was heel helder en zorgde voor een heel ontspannen sfeer. Ik voelde me meteen vertrouwd en veilig. Je behandelkamer was perfect ingericht, energetisch zeer schoon, mooi altaar en fijn dat je daar iets over vertelde. Juiste muziekkeuze en optimale geluidskwaliteit. Ik voelde me echt welkom, ontspannen en zeer vertrouwd. Fijn dat je even ging bidden. Dit is voor mij belangrijk. Je betrokkenheid, je vaardigheid, je afgestemdheid, je liefde en je inzet, zorgden ervoor dat ik kon breken en dat er wederom iets in mij is gebeurd waardoor ik weer dichter bij mijn wezenlijke zijn ben gekomen. Ronald ik wil je heel hartelijk bedanken voor deze ervaring. Ik had al gehoord dat je een bijzondere gave hebt en wat ben ik blij dat ik dit nu zelf heb mogen ervaren. Dit is precies  waar jouw gave voor bedoeld is. Ik heb één en al congruentie ervaren. Dat betekent voor mij dat alles wat je deed kloppend was en energetisch was afgestemd. Je bent een bijzondere man.

Elles

Ronald is stevig, zachtaardig, recht-door-zee en zeer kundig

Ik heb vandaag een ontzettend warme, liefdevolle externe en interne de-armoring mogen ontvangen. Er is de laatste tijd wat onrust geweest over tantrische masseurs die grenzen overschreden hebben. Zelf heb ik tot vandaag steeds voor vrouwelijke geefsters gekozen, omdat ik me lange tijd niet helemaal op mijn gemak voelde bij mannelijke gevers. Omdat ik zelf zo’n fijne ervaring gehad heb en dat iedereen gun die dit wil, wil ik daarom graag een lovende referentie geven aan Ronald die echt een space weet te creëren met zijn energie en intentie, waar ik binnen no-time in ontspanning en overgave kon komen. Ik heb hem als stevig, zachtaardig, recht-door-zee en zeer kundig ervaren. Voor iedere vrouw die het verlangen naar een de-armoring of tantrische massage door een man verlangt, maar dit misschien ook wel weer te spannend vind, kan ik hem echt met een gerust hart aanraden.

Birgitte

Ingetuned op een bron van licht en liefde

Tijdens de intensieve tantratraining bij ‘Het Centrum voor Tantra’ van 2011 t/m 2013, leerde ik Ronald kennen. Omdat we een goeie klik hadden, begonnen we samen te oefenen. Vanaf onze eerste oefensessie was me direct duidelijk dat hij zich van nature volledig openstelt voor wat er door hem heen wil komen. Wat ik voelde door zijn aanraking ging veel verder dan de persoon Ronald.

Hij leek direct ingetuned op een bron van licht en liefde. Na onze gezamenlijke oefensessies voelde ik mijn energie altijd beter stromen, was mijn seksualiteit levendiger en mijn lichaam zachter. Net als ik bleek hij voornemens zijn seksualiteit tot op de bodem te onderzoeken met alles wat daarbij hoort.

Marieke

Respectvol, open, direct en intuïtief

“Ik heb drie keer een de-armouring sessie gedaan bij Ronald. De begeleiding was heel goed. Ronald is heel respectvol, open, direct en intuïtief en ik kon in vertrouwen dit proces aan gaan. De sessies zelf waren behoorlijk pittig. Ronald stelde mij overigens uitstekend gerust, maar het blijft een uitdagend proces dat voor iedereen ongetwijfeld verschillend verloopt.

Ik kan goed merken dat ik na deze sessies veel steviger in mezelf sta, meer voor mezelf ga staan en op kom. Ik voel me sterker, gelukkiger en merk dat mijn uitstraling behoorlijk veranderd is. Mensen vragen bijna dagelijks of ik soms een nieuwe liefde in mijn leven heb, dat ik er zo stralend, gelukkig en aantrekkelijk uit zie. Die nieuwe liefde dat ben ik zelf. De ontmoeting met mezelf, de waardering en erkenning van mijzelf, maken dat ik nu straal en dat krijg ik continu terug van mensen. Grappig ook hoe ik op een dansfeestje een dag na de tweede sessie opvallend veel in de belangstelling stond. De heren leken wel bijen om een honingpot. Ik voelde me sterk, vol zelfvertrouwen en super vrouwelijk. Alsof ik echt in mijn vrouwelijke kracht stond.

Ik kon hierdoor heerlijk genieten van alle aandacht, de heerlijke muziek, het dansen en helemaal trouw blijven aan mijzelf. Waar ik voorheen onzekere gedachtes kon hebben en soms teveel aan verwachtingen van anderen tegemoet wilde komen, was dit nu voor mij niet eens een uitdaging meer. In vrijheid genieten van de muziek, het gezelschap, mijn vrouwelijkheid, eigenlijk genieten van mijzelf, de vreugde om mijzelf zo vrij en gelukkig te ervaren. Ik ben ervan overtuigd dat de sessies daaraan een belangrijke bijdrage hebben geleverd.

Na een pijnlijke periode was mijn seksuele energie bovendien extreem laag. Sinds kort is deze weer levend en aanwezig. Het is een logische conclusie dat de sessies daar ook voor een groot deel aan hebben bijgedragen. Ronald is voor mij echt een leermeester en ik vind het fantastisch dat ik hem alles kan vragen en dat hij zonder voorbehoud open en eerlijk antwoord.”

Hetty

Eén van de beste beslissingen in mijn leven

Ik ben zo dankbaar dat ik de beslissing genomen heb om bij je te komen en me eerlijk en open heb kunnen laten zien. Ik weet dat dit een hele goede stap geweest is. Het is één van de beste beslissingen die ik in mijn leven gemaakt heb! En ik ben jou heel dankbaar voor alles wat je voor me hebt betekend! Woorden schieten hiervoor tekort.

Thomas

Dit gevoel van geluk door deze tantrische sessies, gun ik iedereen

Door de tantrische massage/de-armouring sessies met Ronald voel ik de – vrijgekomen -energie weer door mijn lichaam stromen. Daar waar het eerst hard was en vast zat, is het nu veel zachter, soepel en stroomt het weer. Het is mede door de liefdevolle aanraking van Ronald dat ik mij weer steeds beter ga voelen over mijzelf en nog meer liefde voor mezelf ervaar. Ik geniet, voel me sexy en mooi en ik straal, wat een magnetisch effect genereert.

Dit gevoel van geluk door deze tantrische sessies, gun ik iedereen. Ieder mens heeft het recht om gelukkig te zijn en door deze liefdevolle aanraking vind je als vanzelf het geluk in jezelf terug. Ik zou het dan ook een ieder aan willen raden. Volgens mij is er niemand bij wie je je veiliger kan voelen dan bij Ronald, in alle openheid is hij er helemaal voor je. Hij geeft je echt de aandacht, zonder enig oordeel, alleen dat al is heel bijzonder en maakt dat hij zo goed is in wat hij doet. Hij weet van nature waar hij je ‘moet’ aanraken en wat hij op dat moment ‘moet’ doen zodat uiteindelijk jij jezelf kunt helen. De-armouring sessies zijn pittig en emotioneel. Maar als je jezelf helemaal kunt overgeven, geef je jezelf een heel groot geschenk.

Betty 

Ik heb weer vertrouwen gekregen in het leven

Ik heb nu twee sessies de-armouring gedaan bij Ronald. Beide sessies waren voor mij zeer heftig en emotioneel. Ik had blokkades in het lichaam en die waren zeer pijnlijk. Ik bemerkte dat deze blokkades eigenlijk psychisch waren. Ronald heeft mij zeer goed en liefdevol door deze heftige sessies heen geleid. Hij is open en eerlijk, zonder oordeel, waardoor het makkelijk is voor mij om mijn verhaal aan hem te vertellen. Het klikte meteen.

Door deze twee sessies ben ik dichter bij mezelf gekomen. Ik heb weer vertrouwen gekregen in het leven. Deze was ik kwijtgeraakt mede door nare jeugdervaringen en foute partnerkeuzes. Mijn seksuele energie was tot het nul punt gezakt. Ik ben nu op de juiste weg dankzij deze twee sessies bij Ronald. Ik voel de energie weer stromen door mijn lichaam. Ik ben dankbaar voor het feit dat ik de beslissing genomen hebt om de-armouring sessies bij Ronald te doen. De-armouring is niet makkelijk, maar als je echt de bokkades in geest en lichaam wil doorbreken is dit de juiste weg. Dankjewel Ronald!

Ik voelde me onmiddellijk veilig en rustig bij hem

Als je heel wilt zijn, één geheel, dan kan ik je Ronald van harte aanbevelen. Ronald heeft mij een de-armouring sessie gegeven die me nog lang bij zal blijven en waar ik erg dankbaar voor ben. Ik voelde me onmiddellijk veilig en rustig bij hem. Hij heeft een enorme liefdevolle stevige mannelijke uitstraling. Hij staat voor wat hij zegt en doet. Mede hierdoor kon ik helemaal meegaan en opgaan in de sessie en in overgave laten gebeuren wat er geraakt werd en geuit wilde worden.

Ik ben verbaasd over de diepte, de heftigheid en de pijn die voelbaar en aanwezig was tijdens de sessie. Ronald was steeds dichtbij, voelbaar aanwezig, zacht bij de emoties, hard bij de blokkades. Ik heb al heel wat losgelaten in de loop van de tijd, maar Ronald wist feilloos de nog aanwezige blokkades op te sporen en door zijn aanraking los te maken. Voel me nu, een paar dagen later een beetje beurs, maar vooral licht en vrolijk en nog meer gecenterd.

Anne

Ik voel me sterk, zelfbewust en energiek

De dagen na de massage voelde ik me in het geheel niet goed. Afwezig, weinig energie, stroperig, erg in mezelf gekeerd en loodzwaar. Ik kan niet herleiden wat het was dat me dwars zat of wat je hebt ‘losgepulkt’. Het maakt ook niets uit. Na een dag of tien begon het weg te trekken en kwam mijn oude energie weer boven, maar nu in alle sterkte. Sindsdien voel ik me sterk, zelfbewust en energiek. Ik sta in m’n kracht, kan meer aan, ervaar meer rust en ben emotioneel meer in balans en vooral sterker met mezelf verbonden en in tevredenheid met hoe en wat er is. En dat voelt heel goed! Ook dat ik op het moment geen vaste relatie heb is nu helemaal oké, daar heb ik eerder wel verdriet om gehad. Nu voel ik me helemaal heel, met of zonder partner. Fijn dat je op m’n pad bent gekomen, en ik kom over een tijdje graag nog eens.

Ada

Ronald is aandachtig en zorgvuldig met zijn kennis, warmte en humor

Een uitwisseling van intimiteit is voor mij een heilig avontuur en met Ronald is het ook een veilig avontuur. Hij begeleidt je heel helder van tevoren met duidelijke instructies en uitleg over hoe de sessie kan verlopen en moedigt je aan vooral aan te geven wat voor jou wel of niet wenselijk is. Dit is ook zijn houding tijdens de sessie waarin hij blijft stimuleren dat je in verbinding blijft met je eigen gevoelens en lichaam. Dit is een tijd voor jou en jij kan aangeven wat prettig voelt of niet tijdens de massage en welke gevoelens je wil onderzoeken. Ronald is aandachtig en zorgvuldig met zijn kennis, warmte en humor, waardoor ik me heel vrij voelde en me volledig kon ontspannen. Daarnaast vond ik het fijn allerlei dingen te bespreken op het gebied van seksualiteit waarover ik vragen had.

Ronald neemt de tijd en werkt met kracht en zachtheid wat een fijne combinatie is van energie. Voor vrouwen die op het gebied van seksualiteit en intimiteit onzekerheid ervaren ben je veilig bij Ronald en voor mensen die nieuwsgierig zijn en willen ontdekken waar er nog spanning of pijnpunten zitten in hun lichaam kunnen hier een liefdevolle reis maken van bewustwording. Uiteindelijk brengt inzicht en diepgaande ontspanning in je lichaam meer liefde en balans in je leven.

Willemijn

De magiër

Zijn handen in je nek, zijn adem, jouw adem. Zijn handen op je voeten, zijn adem, jouw adem. Zijn handen op je buik, zoekend naar die minimale verhardinkjes. Zacht duwend, zijn vingers in je buik, diep, zijn hele hand. Recht op dat iniminie kleine pijnlijke harde plekje. Een scherpe pijn trekt door je lichaam. Een moment van verzet en dan weer, zijn adem, jouw adem.

Zijn hand blijft onverbiddelijk, precies op dat harde bobbeltje en de hand, de magiër, zijn aanwezigheid, zijn adem, laat het je voelen, zonder woorden. Er is maar één weg en dat is vertrouwen, de hand, de magiër die de pijn veroorzaakt, laat het je voelen. Deze geeft je de mogelijkheid om los te laten, om te smelten, om de pijn af te voeren. Er is geen pijn, er is geen pijn, er is geen pijn, er is alleen maar weerstand. Zijn adem, jouw adem, licht stroomt door zijn hand je lichaam in, je voelt het pijnlijke harde plekje verzachten, smelten en verdwijnen, alsof het er nooit is geweest.

De hand vermindert druk en zoekt verder, de buik, nog meer verharding, je ademt, mediteert, de neiging om te vechten voelend, accepterend, overwinnend door te verzachten, te smelten, de kracht van het loslaten, de kracht van het smelten. Uiterste concentratie, opperste aanwezigheid van hem, van jou, waarom je verzetten? Waarom vechten? Tegen wie? Om hem harder te laten werken? En je leert, hier en nu, dat dat voor alles geldt. ‘Er is geen pijn, er is alleen maar weerstand.’

De hand raakt een verharding in je buik en uit het niets, komt een hartverscheurende huil uit jou, een diep verdriet, een hele kleine eenzame baby, zijn tranen, de tranen van de magiër vallen op je buik, zoveel liefde, licht en compassie en toch, die handen, meedogenloos, blijven steeds op de verharding. Tot het smelt, tot de emotie is uitgewoekerd.

Je hele lichaam, overal die verhardingen, de magiër vindt ze feilloos, steeds totaal onverwacht, reizen de diepe emoties op, om dan als vanzelf voorbij te gaan en volledig op te lossen. Je bovenbenen, een woede, een oerwoede, je brult, je schelt, uit een lang verleden; ‘Niemand vertelt mij wat ik moet doen! Ik bepaal het verdomme zelf wel, rotzooi, oprotten, ik ben verdomme zo sterk, oer-, oersterk ben ik!’ De hand blijft op de verharding, de magiër houdt je vast, hij is er voor je, ademt, ademt, ademt, onder zijn hand, smelt de plek. De kracht, die vast zat, in je bovenbenen, stroomt door je lichaam, als een nieuw verworven kracht, nieuw beschikbaar, wanneer en waar je maar wilt. De kuiten, een harde plek in de kuiten, weer een diep verdriet, een ander verdriet, een gevoel van zo godvergeten hard je best doen, zo hard je uiterste best lopen te doen, zo hard iedere keer opnieuw, overal en altijd. Je best doen om het juiste te doen, het juiste te zeggen en je de pelures te werken, hard werken, goed, hard werken, ook hier smelt de plek.

Zijn handen sterk, daadkrachtig, zijn aanwezigheid liefdevol, licht, een engel, een magiër. Hij kent geen genade maar loopt over van liefde, van compassie. Als ‘ie klaar is, neemt hij je in zijn armen, houdt hij je vast:” je doet het zo goed”, zegt hij. “Je hebt het zo goed gedaan!” Je lichaam voelt ruim, zacht, vervult van een lichte liefdesenergie.

Dank dank dank!

Thuiskomen

Ja elkaar hoger en hoger tillen, vanuit onze oneindige kracht, sensualiteit en wijsheid. Waanzinnig dat we allen zusters zijn. Thuiskomen en tja het kaartje makkelijk hing bij velen niet om hun geboortenekje. Spiegeltje aan de wand, zusterschap, delen en onze geliefdes zijn de mooie dingen van dit land.

Hanneke Wolff

Zuiver inspirerend

Sifra, Magisch Mooie vrouw. Dank je wel voor jouw workshop op Lorelei. Wat was dat indrukwekkend en wat begeleid jij zuiver! Inspirerend. En nu heb ik je prachtige boek en reis ik mee door jouw verleden. Ik lees net ‘Vrouwenkrachten als in het moment zijn zonder doel’ en weet weer even dat ik op de goede weg ben. Thanks Sister

Nadine Schartz

Ze woont in haar onderste chakra’s

Sifra zet wel even wat neer. Ze straalt zoveel rust uit en stevigheid, ondanks haar tengere postuur. De sjamanistische ingang was voor mij zeer welkom. Heel fijn om te werken met het medicijnwiel, de spirits, de voorouders. Wat me raakt in Sifra is dat ze haar jaartraining lééft. De training is wie zij is. De training is bezield met haar ziel. Sifra woont in haar onderste chakra’s en daar word ik heel blij van. Ze is in mijn ogen lekker no-nonsense en daar word ik ook blij van, maar bovenal wijs, rauw, authentiek. Als ze haar drum pakt en gaat zingen gaan bij mij de tranen stromen en gaat er in mij iets open. Zij is het instrument en ze brengt mij in contact met mijn vergeten weten. Ze weet het in mij aan te boren omdat ze hierin een kanaal is. Haar bevlogenheid raakt me. Alles mag gezegd, gevoeld, aangeraakt. Het is veilig. En we zijn een afspiegeling van het collectief dus niks is persoonlijk. Deze visie leeft zij als geen ander en deze wijsheid heb ik echt van haar mogen leren. Ik hou van deze vrouw omdat ze zo écht is en ik kan iedereen die het thema seksualiteit wil onderzoeken en hierin wil helen in de diepere lagen, een training bij Sifra aanraden.

Alexandra Rakeman

Vertrouwen dat er vrouwen waren om me op te vangen

Ik heb je training als zeer waardevol ervaren. De manier waarop jij het met, in dit geval, Mijke neerzette was degelijk. En daarmee bedoel ik dat ik kon ervaren dat je / jullie zelf een stevige, doorleefde basis hadden om datgene wat er in de groepsdynamiek gebeurde konden opvangen. Maar, voor mij heel belangrijk, ook de kaders konden loslaten en met de flow mee gaan. Dus wat gebeurt er in de energie?  Daar mee aan het werk gaan. Dit gaf mij het gevoel in het diepe te kunnen duiken in vertrouwen dat er handen, drums en vrouwen waren om me op te vangen. Dank daarvoor! Je bent zacht, open, sterk en duidelijk. Je kunt in kaders werken, met een doel, maar ook laten iets vloeien en gebeuren buiten het kader. Mooi.

Mirjam van der Veen

Dankbaar voor deze helende reis

Wat heb ik me thuis gevoeld in de vrouwen jaartraining bij Sifra, ik voelde  een oer verlangen en een heel groot JA om deze groep te volgen.

Sifra , met haar drum en haar magische zinnen bracht mij in ongekende dieptes, oude grotten , in de jungle waar de oude wijze vrouwen op mij wachtten, waar oude delen onder oude stenen weer tevoorschijn kwamen, die weer bij me kwamen. Waar velden voelbaar werden, velden van onze voormoeders, velden van de maanvrouwen, velden van innerlijke meisjes. Velden van afgescheiden zijn en velden van eenheid en verbinding werden neergezet , en altijd werd het bewustzijn uitgenodigd om aanwezig te zijn,  zelf de velden te verkennen en te voelen hoe het voelt en welke stap je wilt zetten. Prachtig prachtig  wat heeft het me vervuld en gevoed.

En de verbinding met het sisterveld is zo helend en groots, het heeft me op een diepe laag verbonden met mijn wortels en met de wortels van alle vrouwen, dit was zo oud en nieuw voor mij . Ik ben intens dankbaar voor deze helende reis en het grootse cadeau wat ik heb ontvangen.  Met liefde AHEEEE

Rikta

Ze brengen de gemoederen in beweging

Sifra, Sifra, lieve, dappere, moedige klokkenluider! Jij geeft woorden aan wat al leeft in het bewustzijn. De pijn mag nu gevoeld en vraagt om heel veel warmte, liefde en erkenning. Schaamte, schuld, verkrachten en verkracht worden, is niet uit elkaar te trekken. Het zijn allemaal toedekkers van de rauwe pijn en de totale machteloosheid. Daders zijn zelf vaak slachtoffers. Dat is geen excuus!, kan het slachtoffer dan woedend roepen. Nee, dat is geen excuus, maar het helpt om dit als een maatschappelijk (collectief) probleem te gaan zien en hierin gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen. De pijn mag vrijkomen en dat staat nu te gebeuren. De pijn wil niet meer toegedekt worden door schuld of schaamte of agressie. Deze pijn verwelkomen in al haar hevigheid vraagt liefde, warmte, verzachting, compassie, begeleiding, omarming op zowel individueel niveau als op collectief niveau. Heling kan niet plaatsvinden zonder de troostende armen van je naaste en van het universum. Daarna kunnen de vrouwen naar de mannen gaan kijken met zachte ogen. En dit valt niet in de tijd te zetten. Het gebeurt al. Het is al bezig. Vanuit de warmte en de erkenning kan er ruimte komen voor dat wat wij meer zijn dan onze trauma’s. En dat hoeft geen jaren te duren. Dat besef en deze ervaring kan zich zomaar aandienen, in het moment en je bevrijden en je zeeën van ruimte geven. Het begint bij bewustzijn en bewustwording. Dus daarom diepe dank voor jouw woorden Sifra ‪?. Ze brengen de gemoederen in beweging. Of mensen het nu wel met je eens zijn of niet. Opeens mag het er over gaan! Ik voel je liefdevolle intentie en hou van je totaan de maan en weer terug

Alexandra Rakeman

Je omarmen en je autonomie

Lieve Sifra, je weet me te raken… met je kwetsbaarheid én je moed, je stoerheid en je zachtheid, je openheid en je wil, je sensualiteit en je rebel, je tranen en je staan op de barricaden, je losbreken en je koesteren, je omarmen en je autonomie, je aardsheid en je drum, je spiritualiteit en je boek, je jaartrainingen en je geliefde, je onverschrokkenheid en je fijngevoeligheid, je rauwheid en je liefde… Ik ervaar herkenning en verrassing in onze ontmoetingen. Ik voel dankbaarheid en vreugde wanneer ik denk aan Hieros Gamos: veel liefs! <3

Joachim

Ontembare en passievolle vrouw

Lieve Sifra, ik zie in jou een ontembare passievolle vrouw die poorten opent en bruggen bouwt tussen het tastbare en ontasbare. Waardoor vrouwen en mannen hun eigen kracht en pracht ontdekken en er daadwerkelijk ingaan staan. Met dienstbaarheid, waardoor onze (moeder)aarde huilt en lacht en zich erkend voelt en kan stralen vanuit echtheid. Dank je daarvoor! #ikziejou

Veronique de Ridder