Daar reed ik dinsdagochtend naar Ronald Jonker in Castricum: ik had namelijk ja gezegd tegen mijn de- armouring (ontwapening) in de veilige ruimte bij deze prachtige broeder.
Voordat ik ging rijden had ik een waardeloze nacht, volgepropt met gedachtes die ongeveer hierop neer kwamen:
‘Wat heb ik daar in hemelsnaam te zoeken?
Ik heb het toch lekker zo?
Dit is niets voor mij
Ik ben bang’
En ik was doodmoe
Van al die patronen: draaien, keren, pleasen, niet geaard, meewaaien en buigen met de wind van de dag. Mezelf eigenlijk weggeven

Affijn, ik kom bij Ronald in zijn koninkrijk en na de aarding aldaar, leg ik mijn altaarstukken neer en we openen de ceremonie met het verzoek aan de Spirits, Engelen en alle Lichtwezens om vanuit het Noorden bij ons aanwezig te zijn. Ook mijn Ancestors na de zevende generatie aldaar verblijvend en compleet getransformeerd tot Licht en Liefde zijn aanwezig, met de vraag er te zijn om alles wat ik tegen kom te transformeren tot Licht en Liefde. Ik nodig kleine Jan en Janette uit erbij te zijn. Kleine man en vrouw in mij, die er altijd al waren, smekend om balans.
De rode draad tijdens de ceremonie is er bij zijn, met elke adem, in en uit.
Dan ga ik naar de pijnpunten toe en adem daar naar toe en laat alle dan opkomende emoties vrij, enkele transformatie momenten.
Ik ervaar de pijn van mijn afgerukte vleugels bij mijn schouderbladen en schreeuw het uit.
Mijn onvermogen om mijn vleugels uit te slaan doorleef ik grondig.
En ik voel mijn zelfhelend vermogen en ze zijn er weer. Ik voel mijn rug rechter worden en strek mijn prachtige witte veren volledig uit en vlieg
mooie man, vlieg en leef mijn waarheid. Ik ervaar de grote woede en frustratie van onrecht naar en macht over de Vrouw (in mij én buiten mij) en vloek erop los.
En ik voel herstel van de banden in mij én in het collectieve mannenveld om de Vrouw in ons en buiten ons in liefde te laten zijn en omarm Janette, schuchter nog ergens in een hoekje en ze valt in mijn armen en duikt in mijn hart. Mooie vrouw, ik hou van jou en radicale eerlijkheid en openheid zijn hiervoor vanaf nu mijn fundering. Ik ervaar de (af)snijdende pijn in mijn keel en voel me langzaam (met een dichtgeknepen keel) dood gaan. Langzaam begin ik met zingen, met begeleiding van de lichttaal door Ronald heen en doorweekt met tranen. Mijn lied, mijn klanken, mijn stem, mijn woorden. En zelfheling vindt plaats en mijn keel is zo zacht als satijn. Mooi mens, spreek mijn waarheid, zing mijn waarheid. Ik ervaar vergiftiging en spuug het in de teil. Tevens iets in mijn neus wat eruit mag. En ik krijg weer lucht en mijn keel en neus openen zich zoals nooit tevoren. Jan, adem.
Ik ervaar bij mijn voeten weinig contact met moeder Aarde. Ik ervaar bij mijn bekken mijn afgerukte staart, die verbonden was met moeder Aarde en de aarding in mezelf. Ik doorleef mijn zwalkende bestaan en voel vanuit mijn bekken iets stromen wat zó lekker aanvoelt. Ik doorleef mijn zweverigheid en voel wortels groeien vanuit mijn voeten. Mooie man, sta en creëer.
In mijn anus en bij aanraking van mijn lingam ontplof ik bijna, misbruik, mishandeling, ongelijkheid, macht, presteren, schuld en schaamte.
Adem in, adem uit en ontspan en werkelijk in God’s naam: transformeer dit alles naar Licht en Liefde. En ik word zacht en ontspannen in mijn anus en lingam. Mooie kerel, stroom. De essentie van mijn zijn is zijn. En complete doorstroming van onder naar boven en terug. In die energetische staat van zijn, en aanwezig zijn, kan bijvoorbeeld vroegtijdige zaadlozing oplossen in deze onafgebroken energiestroom. En dat is wat ik wil.

Inmiddels ben ik 2 dagen verder en kijk ernaar uit om mijn liefdevolle thuiswerkmeditatie te gaan doen. In mijn anusgebied liefdevol en met begeleiding van Iedereen (het blijft een transformatie ceremonie)op zoek naar opkomende blokkades, onderweg naar complete doorstroming en zelfheling. Duik meer en meer mijn stilte in, naar de stilte van mijn oceaan. Dit alleen is de weg.
Mijn weg
Mijn waarheid
Mijn lied
Mijn stem
Mijn hart
Mijn zachtheid
Mijn eerlijkheid
Mijn oprechtheid
Mijn leven

Jan
Koning en Engel
In Liefde