• Verlang je er naar om jouw vrouwelijke kracht te leven?
 • Ben je bereid de zoektocht aan te gaan en zo je eigen vergeten weten te herinneren?
 • Heb je behoefte aan totale openheid en eerlijkheid?
 • Waarachtig spreken en waarachtig delen?
 • Wil je graag vrouwen ontmoeten die hier net als jij naar verlangen?
 • Wil je met elkaar voorbij de woorden kijken en voorbij de woorden lusiteren?
 • Wil je dat de magie in je leven volledig gaat stromen?
 • Voel je dat het tijd is om alles mee te laten doen, zonder terughoudendheid?
 • Om altijd in verbinding te zijn met je buik en je vrouwelijke seksualiteit?

Welkom sister

Sisterhood, maancirkels, een ver vergeten weten dat weer terugkomt in onze geheugens. Wij vrouwen kennen het, herinneren ons, de kracht, de bedding, het thuiskomen in de cirkel. Met elkaar als zusters verwelkomen we samen de kracht van onze bekkens, baarmoeders en onze vrouwelijke seksualiteit. We huilen, we rouwen, we vieren en we rusten. Iedere zuster is een spiegel. In het delen en het verbinden zit de heling. Voel je welkom in de cirkel.

Wat gaan we doen?

De jaartraining bestaat uit 5 weekenden. Met een vaste groep vrouwen werk je 9 maanden aan verschillende thema’s die allemaal te maken hebben met wat het betekent om vrouw te zijn. Wat het betekent om je hart, je lichaam, je buik, je bekken, je vrouwelijke seksualiteit en je vrouwelijke kracht te mogen leven en belichamen. De thema’s lopen synchroon met de standen van de maan en het seizoen.

Tussentijds oefenen

Tussendoor word je gevraagd om zelf met volle of nieuwe maan in een kleinere vrouwencirkel bij elkaar te komen. Zodat je kunt ervaren wat voor meerwaarde het heeft om met een cirkel vrouwen bij elkaar te komen. Iedere cirkel zal uiteindelijk haar eigen karakter krijgen. Maar om te beginnen, is het fijn als er een duidelijke structuur aanwezig is. Het is mooi als jou cirkel ook na de training kan blijven bestaan.

We werken met

Maancycli, die helpen ons meer verbonden te voelen met de wereld om ons heen en wat het betekent om als zusters bij elkaar te komen, in cirkels, in afstemming met de maan.
Het sjamanisme geeft de training de bedding, de dragende steunende kracht, een beschermende aanwezigheid, van spirits en voormoeders, waar binnen wij kunnen werken.
Tantra en Taoïsme geven veel tools en handvaten over onze vrouwelijke seksualiteit.
Systemic rituals geven de mogelijkheid persoonlijk werk te doen in verbinding met het grote geheel.

Het jaar in thema’s

September - Loslaten en Sisterhood
Velen van ons lijden onder het collectieve trauma en wantrouwen jegens andere vrouwen.

Oktober - Transformatie en Kundalini
Door de trilling toe te laten kan contractie loskomen en ontstaat er ruimte. Door het kanaal van het stuitje naar de kruin kan de energie vrij gaan stromen en voel je meer levendigheid.

November - Wijsheid en Voormoeders
Kennismaken met de kracht, liefde en wijsheid van onze voormoeders. Hierdoor kun je veel meer bedding en de grootsheid van het voormoederveld gaan ervaren waar we mee verbonden zijn. Dat geeft veel steun bij de dingen van alledag.

December - Dood en wedergeboorte
We gaan aan de slag met schaamte rond ons lichaam en onze seksualiteit. Het accepteren van schaamte maakt dat schaamte kan oplossen. Het erkennen van de schaamte over je lichaam en seksualiteit maakt dat deze kan oplossen en dat je vrijer voelt.

Januari - Nieuw begin
Het werken met Yoni-eieren brengt meer bewustzijn en ontspanning in onze vagina’s. Hierdoor komen we meer aan in onze lichamen en kunnen we meer vanuit onze essentie onze vrouwelijke seksualiteit leven.

Februari - Zuivering en diepgang; de kracht van onze baarmoeder
Je gaat de diepte en donkerte ervaren van de kracht van Yin. Er is veel angst rond het donker en het afdalen. Maar als je werkelijk door lagen heen zakt, het donker in, kan het een krachtige plek zijn om te rusten, te integreren en op te laden.

Maart - Kiemkracht, levensenergie en seksuele verlangens en fantasieën
Door deze verlangens te delen en (evt.) te leven, krijgen ze bestaansrecht en dat werkt helend. Het erkennen en zichtbaar maken hiervan maakt dat ze kunnen oplossen. Dan ontstaat er ruimte voor seksualiteit die in het moment geleefd kan worden.

April - Bescherming, zorg, controle en overgave, Yin en Yang
Oefenen in totaal in overgave gaan en daarin de leegte tegenkomen. Oplossen en nieuwe inzichten krijgen. Een nieuwe weg inslaan en daarnaast de controle nemen, in actie komen en doelgericht zijn.

Mei - Ontwaken, verlangen en Godinnen
Verlangen kan genoeg zijn in zichzelf, zonder dat het ingewilligd wordt. Vaak zijn we zo teleurgesteld in het niet krijgen wat we verlangen, dat we gestopt zijn te verlangen. Je verlangens weer toe-eigenen geeft je een diep gevoel van vervulling.

Een zomerstop in juni (Rijping), juli (Graanmaan) en augustus (Hemelvuur). Je kunt zelf invulling gaan geven aan de manen die met deze 3 maanden verbonden zijn.

Praktisch

De Jaartraining is verspreid over 6 weekenden

Magie van vrouwelijke seksualiteit 2024/ 2025

Data:

 • Za 28 en zo 29 september 2024  Sisterhood en maancirkels richtlijnen

 • Ma 4 en di 5 november 2024 Voormoeders

 • Za 18 en zo 19  januari 2025 Nieuw begin en yoni eieren

 • Za 8 en zo 9 maart 2025 Kiemkracht en levensenergie

 • Za 10 en zo 11 mei 2025 Godinnen, krachtbronnen en verlangens

 • Za 31 mei en zo 1 juni 2025 Integratie en belichamen

Locatie: De Ruimte in Amsterdam

Kosten: €1800 incl. btw voor 10 dagen zorg zelf voor eten en overnachtingen

Direct aanmelden: 

 

 

Kennismakingsgesprek via de telefoon, skype of live op afspraak.
Of kom naar de kennismakingsworkshop of ontmoet ons op een van de zomerfestivals.

Kennis maken?

Je kunt ons bellen of mailen, we kunnen skypen of je kunt langskomen voor een kennismakingssessie.