Taoïsme

Taoïsme is een duizenden jaar oude leer, waarbij uitgegaan wordt van lichaam, ziel en geest. Zowel onze menselijke fysieke aanwezigheid met ziel en geest, als de natuur om ons heen. De taoïsten werken met Chi oftewel de levenskracht. Ook deze bevindt zich in ons en in de levende natuur om ons heen. Door middel van oefeningen kan de Chi vrij door onze lichamen stromen en kunnen de eventuele blokkades worden opgeheven. De taoïsten zijn meesters in het werken met energie, ze zien hun oefeningen als preventief, om ziekten te voorkomen en om een hoge leeftijd te bereiken. Ook seksuele energie is Chi en ook om die te laten stromen is onderdeel van het Taoïsme en ook daar zijn allerlei oefeningen en technieken voor.

Wat het Taoïsme ons biedt

Micro Cosmic Orbit

Dit is de energiestroom vanuit het bekken, helemaal omhoog, langs de ruggenwervels, de nekwervels, naar de kruin en dan voorlangs weer helemaal terug, naar het bekken. Of een kleine cirkel, die van het bekken, achterlangs naar het hart en voorlangs weer terug. Deze cirkels kunnen op vele verschillende manieren gemaakt worden, door het volgen van de energie of door te spelen met de adem, door op verschillende plekken de energie te laten spiralen, in en buiten ons lichaam. Dit kan eenieder voor zichzelf doen.

Jade-ei

Voor de vrouwentrainingen maken we gebruik van yoni-eieren. De taoïsten hebben duidelijke ideeën en richtlijnen over het Jade-ei, deze zijn zeer waardevol om mee te werken.

Innerlijk landschap

Het lichaam wordt gezien als een innerlijk landschap. Er valt oneindig veel in te beleven en oneindig veel te leren. Het Taoïsme geeft allerlei tools om de hele subtiele sensaties in het lichaam waar te nemen. Ontspanning en aandacht brengen ruimte en zachtheid in ons lichaam en dat is nodig om de energie beter te laten stromen.

Energiewerk

Duidelijk richting geven aan de energie die door onze lichamen stroomt. De Chi, de levenskracht kan op vele manieren in beweging gebracht worden. Van oefeningen, tot de adem, tot aandacht, concentratie en visualisaties, tot het bekloppen van het lichaam met een bamboeriet. 

Yin en Yang

Het idee van vrouwelijk als Yin en mannelijk als Yang, geeft ons vele richtlijnen en tools, op verschillende vlakken van ons leven, ook in ons seksleven. We streven naar het in balans brengen van tegenstellingen door die tegenstellingen beiden volledig te mogen verwelkomen, leven, ervaren. Zowel voor mannen als voor vrouwen is het behulpzaam te onderzoeken in hoeverre jij mannelijke of vrouwelijke kwaliteiten leeft. Kun jij helemaal in de overgave? Of helemaal de controle nemen? Allebei de posities innemen en weer wisselen? Kun je totaal ontvankelijk zijn? Of juist dienstbaar in het geven? En dan de visie vanuit het taosme, dat Yin tijd nodig heeft om op te warmen, Yang is als vuur en Yin is als water. Yang heeft de mogelijkheid om Yin langzaam op te warmen en naar het kookpunt te brengen. Als Yang direct alles verbrand en het water van Yin nog niet eens lauw is, dan is het spel gauw voorbij, als Yang echter geduldig verwarmt, tot Yin aan de kook is, kan Yin eindeloos koken en borrelen en kunnen Yin en Yang daar samen in zijn. Kun je daar als koppel mee spelen?