​Het is een bijzondere dag. Het is volle maan, hij heet De heuvel van de Barden. Deze volle maan nodigt je uit om het mooiste van jezelf in de wereld te zetten. Ik doe het! Hoe vier ik dat? Ik heb een huisje in Castricum gehuurd, in mijn eentje. En van daar ging ik vanochtend een beetje zenuwachtig naar Ronald. Waarom? Voor een individuele de-armouring sessie.

Daar ging ik, fris gepoedeld naar zijn huis. Ik was er drie uur en het was geweldig. Ik heb alles verteld over mijn nare geschiedenis met seks, alles ondergaan, genoten, gehuild en gelachen en voor het eerst van mijn leven ervaren hoe mijn lijf reageert als het echt open en stromend mag zijn. De winden waren erbij, alle spirits en voorouders en zelfs mijn preutse moeder, die via hem zei: “Toe maar, je doet het ook voor mij. Ik heb het niet kunnen leven.” Ontroerend en precies zuiver aangevoeld dat dit zo moest gebeuren.

Voor het eerst in mijn leven was ik met een man die zoveel en zo lang aandacht had en zorg, voor mijn lijf en mijn proces. Het was een mooie sessie waarin hij zich ook liet raken. Ik ben een seksuele vrouw, eindelijk klopt het. AHO.
PS. Ik vond jou zuiver en voelde me veilig.

Maria