Energie-eieren

In veel culturen maakten vrouwen op allerlei manieren gebruik van stenen eieren, door deze in hun vagina te dragen. Binnen het taoïsme wordt met het jade ei gewerkt, bij tantra wordt vooral gebruik gemaakt van jade en rozenkwarts. Binnen bepaalde vormen van sjamanisme wordt bijvoorbeeld gewerkt met het obsidiaan ei.

Kunststof eieren

Er bestaan ook kunststof eieren. Deze worden veelal gebruikt voor gynaecologische doeleinden of als seksspeeltjes. Het voordeel van steen ten opzichte van kunststof, is dat stenen een extra werking met zich meebrengen. Iedere steen is anders en heeft een andere energetische werking. Van jade tot goudsteen; je kunt verschillende stenen uitproberen en de werking ervan ervaren.

Maatvoering

De standaardmaat is ongeveer 4,8 bij 3,5 cm en een ei weegt 80 gram. Als het lastig is om deze in te brengen, kun je ook met de kleinere maat beginnen, deze is ongeveer 2 bij 3 cm en weegt 42 gram. Het kleine ei is makkelijker in te brengen maar moeilijker te voelen en de kans dat het ‘eruit valt’ is groter.

 

Effecten van het werken met de stenen eieren

 • Helpt bij het bewust worden van het bekkenbodemgebied
 • Versterkt de spieren van het bekkenbodemgebied
  Helpt bij zowel het leren aanspannen als loslaten van de bekkenbodemspieren
 • Werkt grondend, versterkt het gevoel van kracht
 • Helpt bij het loslaten van spanning in de vagina (de-armouren)*
 • Verbetert de doorbloeding van de vagina en de baarmoeder
 • Heeft een preventieve werking ten aanzien van orgaanverzakking
 • Heeft een positief effect op organen als lever, mild, blaas, darmen en nieren
 • Maakt de binnenkant van de vagina en de baarmoedermond sensitiever waardoor het    seksueel genot groter wordt
 • Versterkt het gevoel van vrouw zijn
 • Geeft een nieuw besef over wat het betekent ontvankelijk te zijn
 • Helpt meer in het moment, in het hier en nu te zijn
 • De verschillende stenen hebben hun verschillende energetische uitwerking

Touwtjes

Er bestaan eieren met een gaatje erin. Daar kun je een touwtje doorheen doen en dan kun je het ei er altijd zelf uittrekken. Als je dit een tijdje gedaan hebt, je vagina beter leert kennen en het ei er zelf uit kunt duwen wanneer je dat wilt, kun je ook eieren zonder gaatje gaan dragen (nog hygiënischer). Maar wees voorzichtig en neem je tijd. De taoïstische visie raadt aan om aanvankelijk met touwtje te oefenen omdat hard persen schadelijk kan zijn, dus zolang je het gevoel hebt dat je hard moet persen i.p.v. dat je het ei er rustig uit kan werken, gebruik dan het touwtje. Ook kun je als je gewend bent aan het oefenen met het ei, gewichtjes aan het touwtje vastmaken.

Je kunt tandenflosdraad zonder munt of wax gebruiken, maar ook ongebleekt katoen, vliegertouw of visdraad zijn opties.

Reinigen

Alle eieren zijn reeds 2 weken energetisch schoongemaakt en optimaal opgeladen in de Castricumse aarde. Na aanschaf van het ei kun je haar ontsmetten door het 15 minuten in afgekoeld gekookt water te leggen. Je brengt het water aan de kook en als het daarna iets is afgekoeld, leg je het ei erin. Als je het ei in kokend water legt, kan het gaan barsten en wordt het mat. Je kunt het ei als je het gebruikt hebt, afspoelen met lauw water. Je kunt het ei ook 24 uur in een glas afgekoeld gekookt water met een lepel azijn leggen om het dieper te reinigen. Je kunt je ei ook een aantal dagen in water met zeezout of Himalaya zout laten staan. Het gaatje kun je reinigen met interdentale borsteltjes (tandenragertjes). Daarnaast kun je de steen altijd opladen aan de volle maan, de nacht, de zon, in de aarde, zeewater etc. Zorg altijd voor voldoende hygiëne.

Wanneer en hoe lang het ei te dragen

Belangrijk is dat je zelf voelt wat voor jou klopt. Sommige vrouwen dragen het ei alleen ’s nachts, anderen juist liever overdag. Neem de vrijheid om te experimenteren met het dragen van het ei. Je kunt het ei eerst een half uurtje dragen. Je kunt er voorzichtig een beetje mee rondlopen. Huishoudelijke klussen met het ei in kunnen een goed begin zijn, dan een keer boodschappen doen enzovoort. Je zult merken dat het fijn is om het ei op bepaalde momenten juist wel of juist niet te dragen, je zult ook merken wanneer je het ei loslaat of juist niet. Zie het werken met het ei als een spirituele weg, een bewustwordingsweg, een hulpmiddel om je aandacht bij je bekken te houden. Zorg dat er altijd momenten zijn dat je met het ei in niets doet, dat je op bed ligt en tijd neemt om je lichaam en het effect van het ei waar te nemen.

Interne de-armouring

Het bekkenbodemgebied is de plek bij uitstek waar emoties als stress, angst, woede, verdriet, schuld en pijn worden vastgehouden. Door het vasthouden van emoties worden de bekkenbodemspieren letterlijk samengeknepen. Op deze manier kunnen er verhardingen, blokkades, contracties en gevoelloosheid ontstaan en kan de levensenergie niet vrij stromen. De onderrug en de buik, maar ook de vagina, de baarmoeder en de anus, zijn vaak behoorlijk gepantserd (ge-armoured). Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat seksueel contact pijnlijk is, of dat de vagina juist gevoelloos is geworden. Het dragen van de eieren helpt bij het de-armouren van de vagina. Door de constante ‘massage’ die het ei veroorzaakt, kunnen oude trauma’s worden losgelaten. Dit kan betekenen dat er onverwachts emoties op kunnen komen. Het is niet nodig om het verhaal achter de emoties te achterhalen, het is genoeg deze emoties in de vorm van sensaties en gewaarwordingen er volledig te laten zijn. Door emoties ruimte te geven, alles te doorvoelen, kunnen ze oplossen en transformeren. Het bekkenbodemgebied verzacht en ontspant en de ontvankelijkheid, het genot en het orgastisch vermogen nemen toe.

Drukpunten

Zoals de voetzolen een drukpuntmassage kunnen ondergaan, zo kan ook de vagina een drukpuntmassage ondergaan. Bij de ingang van de vagina bevindt zich het gebied dat correspondeert met de nieren, een stukje dieper met de lever, nog dieper de milt en nog dieper met de longen. De cervix, de baarmoedermond, correspondeert met het hart. Dus als je de vagina masseert, masseer je ook die organen.

 

 

Micro Cosmic Orbit ademhaling

Belangrijk als je gaat werken met de eieren is dat je iets begrijpt van de de micro cosmic orbit-ademhaling, hemelse kringloop of zoals de tantrika’s deze noemen de inner flute. Tijdens de trainingen maak je kennis met deze vorm van ademen. De werking van het ei, in de vagina, zal goed kunnen integreren in de rest van je lichaam als je deze vorm van ademen kunt toepassen.

Chakra’s

De baarmoedermond wordt als eerste chakra bij vrouwen gezien. Als je het ei draagt, ligt dat vaak tegen de baarmoedermond aan en op deze manier stimuleer je het eerste chakra.

Hoe het ei in te brengen (een korte beschrijving)

Herinner je dit te doen als een spirituele oefening, een meditatie oefening. Zie het als ‘vagina-yoga’. Zorg dat het ei op lichaamstemperatuur is. Als je begint, neem dan de tijd. Ga op je bed liggen, leg het ei op je buik, breng je aandacht naar je lichaam, je adem, je bekken, je buik, raak jezelf aan, adem bewust. Je kunt verschillende dingen doen:

Een voetmassage is een goed begin, neem ook de hielen en achillespezen mee.
De micro cosmic orbit ademhaling (inner flute).
De 3 verschillende kringspieren (vagina, plasspier, anus) aanspannen en loslaten (ook dit leer je tijdens de training).
De lift-oefening. Trek je bekkenbodemspieren op en laat ze weer los, neem altijd 2x zoveel tijd om te ontspannen als om aan te spannen.
Terwijl je op je rug ligt, jezelf ademend in beweging brengen, je bekken optillen en omlaag brengen, je benen openen en sluiten.
Jezelf een paar minuten seksueel opwinden en dan helemaal stoppen met het opwinden en jezelf navoelen, je zult de subtiele seksuele energiestroom gaan ervaren.

Als het ei op lichaamstemperatuur is, leg je het tussen je schaamlippen, je voelt waar de opening van je vagina is en kijkt of je het ei makkelijk in kunt brengen. Leg je handen op je buik en neem de tijd om te voelen wat het ei doet. Misschien voel je in het begin helemaal niks. Neem iedere keer opnieuw de tijd om te kijken of je iets kunt waarnemen. Dezelfde oefeningen die je doet voordat je het ei inbracht, kun je ook met het ei in doen.

Boeken

‘De sensuele vrouw’ van Saida Desilets

De meest complete informatie over de energie-eieren is te vinden in dit boek van Saida Desilets. Dit is geschreven vanuit de taoïstische traditie en gaat vooral over het jade ei. Er staan veel bruikbare informatie, oefeningen en tips in dit boek, het is een aanrader voor iedereen die het werken met de eieren serieus neemt. Vanuit deze leer is het jade ei het meest veilig om mee te werken.

Voor mijzelf is het een uitdaging om te werken met de verschillende soorten stenen en te ervaren wat ze met me doen. Dit is ook wat ik doorgeef in mijn lessen, dit is een nogal wilde eigenwijze keus en niet gebaseerd op een traditionele leer maar puur vanuit eigen nieuwsgierigheid en ervaring. Ik vind het belangrijk om dit te noemen. Je kunt dan alsnog zelf kiezen wat voor jou klopt. Ik maak namelijk ook veel gebruik van de kennis en technieken van de taoïsten.

‘Women’s Anathomy of Arousal’ (van Sheri Winston)

(sinds 2014 alleen nog in het Duits)

 ‘Secret maps to buried pleasure’ Dit is het meest complete boek over de vrouwelijke seksualiteit dat ik tot nu toe gevonden heb. Humoristisch en compleet. 250 bladzijden met informatie en afbeeldingen met alles erop en eraan, een mix van westerse, taoïstische en tantrische visie. Ook dit boek is een aanrader en eigenlijk onmisbaar voor iedere vrouw die haar eigen seksualiteit serieus neemt.

Voor meer info en trainingen:

www.sifranooter.nl
www.naturalhealinghands.eu