Augustus 2019 geschreven door Barbara: Sifra. Mijke en ik komen samen om uit te wisselen over de integratie training voor alle vrouwen die al een jaar bij ons gevolgd hebben. Het vervolg, volgend seizoen van de Magie van vrouwelijke  Seksualiteit. Wij zijn bij Sifra thuis; eerste koffie, lunchen en gezellig bijkletsen. Als wij over de plannen voor volgend seizoen beginnen, ontstaat  de behoefte om  rond het altaar te gaan zitten, te gaan trommelen en de cirkel te openen en door gebed, de windrichtingen en de spirits er bij roepen.  Het verschil is meteen duidelijk: wij komen op een andere laag. Dat ontroert me.
Ik voel een ander deel van mij wakker worden, mijn ziel, mijn capaciteit om te ontvangen. Het is net alsof mijn hersenen antennen krijgen. We tunen in op de volgende vragen: ‘Hoe ziet een vervolg training eruit? Wat wil gedaan worden? Wat is er nodig? Wat is onze rol?’  Woorden en beelden dansen rond…we  vangen ze, we voelen ze , we belichamen ze. Het gaat volgend seizoen, bij de vervolgtraing, om intergreren, verteren, dalen. De behoefte is voelbaar, de behoefte om de tijd te mogen nemen om al dat diepe werk van de afgelopen jaren, de kennis, de herinnering van het vergeten weten, om dat tot diep in ons systeem te mogen voelen. Als een inademing dat we het in elke cel van ons lichaam mogen opnemen zodat de kloof tussen wie wij zijn in de cirkel en wie wij zijn in ons dagelijks leven steeds minder wordt. Zodat we steds meer samenvallen met wie wij wezenlijk zijn en elke van ons kan zichzelf dan volledig belichamen, altijd  gesteund door de verbinding met het geheel. 
En hoe doen we dat? We komen samen in de cirkel en  oefenen in het luisteren, vertragen, verbinden, ja, steeds meer leren verbinden met onszelf en het grote veld. 
Ik ben er en ik  neem mee mijn ervaring met aanraking, de embodied  yin practice , de kracht van Nidra en de zielen taal van verhalen. 
Barbara