Na jaren gewerkt te hebben met spirits, gidsen, krachtdieren, na jaren van bidden en trancereizen, yogalessen geven en kinderen groot brengen, valt nu alles op zijn plek. Blijkt het toch echt allemaal door het lichaam te moeten. Blijkt er niets anders op te zitten dan mijn vrouwelijke seksualiteit, in alles wat ik doe, mee te nemen. Mijn baarmoeder, eierstokken en vagina - met alles erop en eraan - een plaats te geven in mijn leven en werk.

sifra@magievanseksualiteit.nl

Het heroveren van Yin-kracht

Zoals in vele sjamanistische culturen is voorspeld dat er een tijd zou aanbreken (2012) waarin meer yin-kracht beschikbaar komt. En zoals oude sjamanen benoemen - en met hen de 13 grootmoeders – kan de wereld pas werkelijk transformeren als vrouwen hun baarmoeders gaan inbrengen. Mijn missie, mijn taak, is in eerste instantie geweest dat te onderzoeken. Want hoe dan? Wat bedoelen ze? Hoe doe ik dat, werkelijk? In de supermarkt? Op straat? Familiefeestjes? Werk? Hoe? En wat betekent dat? Om er vervolgens achter te komen dat er een blokkade zat in mijn lichaam. Een blokkade die mij ervan weerhield mijn vrouwelijke seksualiteit mee te laten doen. En dat terwijl het een kwestie was van die blokkade op te heffen, zodat de energie door kon stromen en alles mee mocht doen.

Geland in mijn baarmoeder

En zo kwam ik erachter dat ik me daardoor krachtiger, vrouwelijker, intuïtiever, slimmer en zelfverzekerder dan ooit voel! Vanaf dat moment durf ik naar buiten te komen, me uit te spreken, mezelf de wereld in te zetten, heb ik mijn boek geschreven en mag ik heel zijn en mezelf liefhebben. Ik voel me letterlijk ‘Geland’ of ‘Aangekomen’. En ik wil niets liever dan dit delen met de rest van de wereld.

Achtergrond

In 1989 studeerde ik af als Docent Drama. Een jaar of drie daarna begon ik met lesgeven op sportscholen. In 1996 begon ik, naast mijn werk als aerobic- en yogadocent, met het bestuderen en beoefenen van het Sjamanisme. Sinds 2003 geef ik trainingen Sjamanisme. In 2010 ben ik me gaan verdiepen in de kracht en magie van seksualiteit en het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke seksualiteit. Dit deed ik door middel van Tantra, Healing Tao en de Maancirkels. Het werken met de verschillende lagen van het bewustzijn loopt als een rode draad door al mijn werk. 

Mijn teachers

Ik kreeg mijn sjamanisme training van Daan van Kampenhout. Van 2003 tot 2010 assisteerde ik Daan regelmatig. In 2014 gaven we samen een aantal trainingen met de titel: ‘Man-Vrouw-Sjamaan’. De tantra jaartraining van het Centrum voor Tantra heeft me veel gebracht met daarnaast nog verschillende andere tantrascholen. Yoga leerde ik bij Svaha Yoga in Amsterdam, van Gösta. Door de vele yogalessen die ik heb mogen geven, heb ik veel geleerd over afstemming op allerlei verschillende groepen en lesgeven en leven vanuit een meditatieve ‘lege’ houding. In 2011 kwamen 2 jongere Grootmoeders naar Amsterdam, die verwant zijn aan de 13 Grootmoeders. Eén van hen heeft mij ingewijd, gezegend en gevraagd dit werk door te geven.

Onze samenwerking

Tijdens de tantratraining kwamen Ronald en ik elkaar tegen en werden aan elkaar gewaagde oefenpartners. Van het begin af aan was ik onder de indruk van zijn vermogen zich leeg te maken en vandaaruit te handelen. Van het begin af aan voelde ik zijn vermogen licht en liefde te brengen, door alle pijn, angst en lijden heen, puur door zijn krachtige aanwezigheid. Zonder afleiding, zonder ruis, helemaal open in wat het hier en nu hem geeft.

Magie van Seksualiteit

Onze ideeën over seksualiteit, tantra en spiritualiteit bleken naadloos op elkaar aan te sluiten. Na jaren van oefenen, ontstond het verlangen om onze waardevolle kennis te delen en door te geven. We zijn toen begonnen met het creëren van ‘De magie van seksualiteit’ en we zien het als een groot geschenk dat we dit op deze manier met elkaar de wereld in kunnen en mogen brengen. Het is een groot voorrecht om dit werk te mogen doen en ik ervaar het als een enorme steun, dat hij naast mij staat, achter mij staat en dit werk samen met mij draagt.