Sifra Nooter benoemde in haar boek ‘Het vergeten weten’ al hoe vrouwen het veelal zijn verloren om elkaar in te wijden in eeuwenoude wijsheden (vooral binnen onze cultuur is ernaar mijn mening nog weinig openheid) over de vrouwelijke energie, intuïtie, cyclus, haar lichaam, seksualiteit, geboorte, etc… dit boek sluit daar mooi bij aan!

En wat had ik het graag eerder geweten! Maar misschien is dit het moment voor mij, omdat ik het nu kan begrijpen, invoelen, herkennen en toepassen. Ik vind het een aanrader, omdat het je terugbrengt naar je kern als vrouw (dat komt iedereen ten goede) en in heldere verbinding met jezelf. En dat is erg nuttig lijkt mij in deze tijd waarin zoveel mensen zoekende zijn, fysieke klachten hebben, zich verloren voelen en kampen met depressie/burn-out… er zijn natuurlijk vele wegen die naar Rome leiden, maar voor wie het interesseert is dit er mogelijk een.

Bizar: in het boek wordt inzicht gegeven over de blokkades in het bekkengebied en het werken met de drum… vannacht lag ik in bed (vlakbij water) en de kikkers gingen enorm te keer. Ik vroeg mij af welke symboliek dit had (zijn dieren verbonden met het water, emoties). Ik merkte dat mijn hele onderbuik verkrampt was en pijnlijk. Ik besloot hun orkest te gebruiken als een drum. Zonder het boek was ik hier nooit opgekomen! Na een tijdje was de kramp weg. Gedurende de nacht werd ik mij steeds bewust van nieuwe soort ontspanning (de kikkers waren dan stil) en soms voelde ik dan nog iets vastzitten en dan begon er meteen een kikker mee te doen en kon ik het weer loslaten, zo wonderlijk. En vandaag (ik woon praktisch op het toilet) bijna nog nooit zo makkelijk kunnen gaan…

Maria