Augustus 2020 Wat blijkt het toch f*cking eng om werkelijk met elkaar in contact te gaan! De laatste weken komen er steeds mensen naar ons toe die er naar verlangen een dieper en intiemer contact met hun partner te beleven. Vaak is het één van de twee die naar ons toe komt terwijl de ander er nog niks van weet. Ze spreken dan ook uit hoe moeilijk ze het vinden om hier over in contact te gaan met hun partner. Ze hebben dan vaak al een tijdje ons werk gevolgd en verlangen er naar om bij ons een training te doen of een keer kennis te maken. Na een eerste gesprek met de desbetreffende persoon, komt er dan uit dat de eerste stap echt is om het op de één of andere manier bespreekbaar te gaan maken met de partner… Dit blijkt soms gewoon toch niet te lukken, dan gaat het hele feest niet door. Soms blijkt het wel te lukken en brengt alleen het uitspreken hiervan al zoveel in beweging te brengen dat beide partners besluiten een jaartje te wachten. En soms ook, maken ze samen met ons een afspraak, we skypen of ze komen langs. En als ze die stap eenmaal hebben gezet, dan zijn er tranen, komt er verbinding, openheid, stroomt er liefde en wordt het diepe verlangen bloot gelegd. Want de meeste mensen die samen zijn houden zielsveel van elkaar en vaak zijn ze elkaar verloren in het leven van alle dag. En dan zijn ze zo opgelucht als blijkt dat de liefde nog stroomt, dat ook de tranen stromen.  En meestal zeggen ze dan volmondig ‘JA’ tegen de jaartraining, om samen te verdiepen, aan te gaan, te huilen, lachen, voelen, delen en oefenen. Een heel seizoen van thuiswerkmeditaties en weekenden samen komen in een cirkel met anderen, die het zelfde pad lopen. Blijkt uiteindelijk altijd het grootste cadeau wat ze zichzelf, elkaar en hun kinderen (want die surfen mee) hebben kunnen geven.

En hieronder de reacties van ex deelnemers na het lezen van bovenstaand bericht op fb.

Agnes Geense

Zo waar lieve Sifra en Ronaldnog altijd zoveel plezier van de jaartraining. Wat een wijsheid, tools en inzichten hebben we mogen ontvangen en wat je zegt, ook de kinderen surfen mee. Diepe dankbaarheid voor jullie mooie werk.

Juliette Louise

Schatten! Het heeft ons gered om ja te zeggen

Els De Rooij

Het is zo’n waardevolle reis die we met jullie hebben mogen maken. Zowel het duiken in onze eigen diepten, eigen pijn, eigen verlangens, het helen van gewond zijn, als het dieper verbinden met elkaar, het elkaar leren kennen in diepe verlangens, durven uitspreken (of ze nou vervuld worden of niet) elkaar echt horen en zien. Elkaar dragen, mogen vallen en opstaan. Zichtbaar durven zijn, gezien worden en zien. Diepe dank aan jullie

Het heeft ons bewogen naar ons hart en ons uitgenodigd deze reis ook nu, elke dag nog voort te zetten.

Janine Adlp

Verrijkend, verdiepend, helend, magisch, bij twijfel toch doen;-))

Mira Middeldorf

Rauw, eerlijk, diepgaand, magisch, helend en schurend. Zo’n aanrader!

Paul Wiese

Nog iedere dag dankbaar dat ik ja heb gezegd tegen de jaartraining. Het heeft ons zo geholpen zeker in het afgelopen half jaar. Ik denk vaak dat zonder de jaartraining wij niet meer bij elkaar zouden zijn geweest. Nu kunnen we zelf mooi dingen voor anderen doen. Dank voor jullie mooie werk!!

Rob de Reus

Heel bijzonder dat we hier aan mee mochten doen, heeft onze relatie en mijn leven compleet veranderd.

Jacint Ha

Ja, een enorm waardevol cadeau om elkaar echt te zien, te horen en te voelen. Te mooi en bijzonder om uit te leggen. Wat was het magisch