Sifra 23-03-2022: Mensbeeld, het beeld is dat we allemaal een liefdevol hart hebben, dat we liefdevolle wezens zijn. En als we ons gewelddadig gedragen, dan komt dat voort uit trauma, pijn en angst. En als het ons lukt dit alles aan te gaan en op te lossen, dat we dan weer onze liefdevolle natuur kunnen leven.
En in mijn visie is liefde onze grootste kracht en onze authentieke staat van zijn. Door trauma raken we weg van onszelf, delen van onze ziel vertrekken, er ontstaat leegte, geblokkeerde energie en dan ontstaan er verslavingen. En dan kan ‘iets anders, iets onmenselijks’ bezit van ons nemen en kunnen we ons gedragen als monsters.
Maar ik ervaar dus dat wij uiteindelijk liefde zijn of liefdevol zijn en als we ons monsterlijk gedragen dat we dat niet zijn.
Ik ervaar dat we kanalen zijn, dat er van alles door ons heen beweegt wat we niet zijn maar wat dus door ons heen beweegt. Zodra we in contact staan met ons liefdevolle hart, wat echt onderdeel van ons lichaam is, kunnen we niet meer wreed of depressief zijn. Het hart is zo kwetsbaar dat we het om pijn te voorkomen, beschermen, verstoppen, pantseren en dan voelen we geen pijn meer maar ook geen liefde. Dan kunnen we ons volledig laten bezitten door wreedheid of depressie en dat hoeft niet altijd een vrije keus te zijn. Meestal niet denk ik, het gebeurd aan ons, we worden zelfs zo geboren belast met trauma. We gaan geloven dat we slecht, schuldig, waardeloos en gemeen zijn en blijven ons daarnaar gedragen. Er is moed nodig om ons trauma naar het licht te brengen. We hebben allemaal een hart, alleen bij velen is het geblokkeerd en is de liefde zover dat ze ‘denken’ dat het er niet meer is. Maar het is er altijd, diep, ver, verborgen misschien maar het is er.
Beautiful Art: Lucy Campbell
Meer van dit?
Lees: ‘Het vergeten weten.’
En binnenkort: ‘De geboorte van de nieuwe aarde.’