22 januari 2022 Sifra: Laat het een opening zijn en laat het een uitnodiging zijn voor een ieder die zich niet wilde uitspreken of zich niet kon uitspreken, of het niet durfde of niet de mogelijkheid had. Laat het een uitnodiging zijn, nu de deksel er af is, nu er vrouwen zijn die het is gelukt met behulp van anderen, van de juiste vragen op het juiste moment, hun verhaal naar buiten te brengen. Laat het een uitnodiging zijn om alle vernederingen, machtsspelletjes, misbruik, grensoverschrijdend gedrag ter sprake te brengen, naar buiten te brengen.
Ik wil iedereen een hart onder de riem steken.
Doe het, of het nou lang geleden is gebeurd of nu gaande is, spreek je uit. Ondanks de angst, het gevoel van schaamte en schuld, ondanks misschien de emoties die loskomen en het trillen in je lichaam. Ondanks angst voor wraak of niet gehoord te worden.
Vertrouw dat het tijd is en dat het je gaat helpen.
De wereld heeft deze verhalen nodig.
Laat 2022 het jaar van het openen zijn, van het blootleggen, van de klokkenluiders. Laat het niet meer stoppen, niet meer onder het tapijt, niet meer in de doofpot. En laat ons luisteren en zitten en blijven en tot ons nemen en omarmen. En laat dit een grote omslag zijn.
Dat de oude machtsstructuren omver gaan en laat er vele jonge nieuwe mensen, vrouwen en mannen opstaan om op hun manier nieuwe structuren te creëren. En wij zijn er, wij zitten en steunen en dragen, wij bidden de ouden en wijzen, de liefdevolle en ervaringsdeskundigen.
Laat de vernieuwing haar werk doen en het oude ineen storten. Dat een ieder daarin bijdraagt.
Kunst: @emilythefunkypriestess
Meer van dit?
Lees: ‘Het vergeten weten.’
En binnenkort: ‘De geboorte van de nieuwe aarde.’