30 maart 2022 Geboorte geven is het meest magische, aardse en meest krachtige wat er bestaat. Dat ik als vrouw in dit leven tot 2x toe geboorte heb mogen geven is het grootste cadeau dat ik heb kunnen ontvangen.
Geboorte geven is het meest natuurlijke, het meest logische, het meest wonderbaarlijke dat er bestaat.
Het kan heel beangstigend zijn, de zwangerschap en de geboorte maar dat betekend niet dat er spastisch en controlerend over gedaan moet worden. Als zwangere vrouw heb je mensen om je heen nodig die je bekrachtigen in je eigen weten, die je helpen jezelf te voelen en je aanmoedigen zelf te beslissen wat klopt en wat nodig is.
Zij weet het allerbeste wat nodig is.
Haar buik, haar bevalling, haar lichaam, haar baby, zij gaat hierover.
Waarom zou een geboorte, een bevalling van een gezonde vrouw in een goede conditie, bij voorbaat opgewekt moeten worden en plaats moeten vinden in een ziekenhuis? Er is niemand ziek en er wordt niemand ziek. We hoeven alleen maar af te wachten tot het moment daar is, tot de moeder en de baby er klaar voor zijn en de weeën en dan het persen zich aandienen. De angst rond geboorte is ongeveer net zo groot en net zo irreëel als de angst rond de dood. Wij kunnen dat, wij doen dat, wij leven dat. Zo zijn wij, dit is het, dit is het leven hier op aarde. We worden geboren, kunnen geboorte geven en we gaan dood. Zo doen wij.
Art: @wakeahjhane
Meer van dit?
Lees: ‘Het vergeten weten.’
En binnenkort: ‘De geboorte van de nieuwe aarde.’