19 april 2022 Wat een teleurstelling zeg die docu vorige week op npo over seksueel misbruik en mensenhandel van Nederlandse jongens en meisjes.
Waarom? Omdat het nog niet eens een tiende procent laat zien van dat wat er gaande is en dat waar het over gaat. Het gaat om de verdwijning van ontelbare kinderen wereldwijd. Het gaat om onbegrijpelijk wrede en grote netwerken. Het gaat om misdaden tegen kinderen en de daders worden beschermd door de hoogste regionen. Wat wij te zien krijgen in zo’n docu is een slap aftreksel, een zoethoudertje. De onherkenbaar gemaakte jongens en meisjes die hun verhalen doen. Natuurlijk is dit goed en veel en moet dit gebeuren.
Maar check YouTube en zie hen die open en bloot voor de camera vertellen wat hen is overkomen.
En check de consternatie over de mail, geschreven door de hulpverleners van de slachtoffers aan alle kamerleden om een onafhankelijke onderzoekscommissie in te schakelen naar het seksueel, ritueel misbruik in Nederland. Omdat in de ‘standaard’ onderzoekscommissie te veel mensen zitten die hun cliënten herkennen als daders.
En de enige die zich werkelijk hard maakt voor deze mail, die de ballen heeft om dit te zien, te geloven en aan te kaarten, is Gideon. Ja die van fvd en Nee ik stem geen fvd en ik ben niet voor fvd maar deze Gideon is de enige die zijn mond open trekt. De rest (links of rechts) kijkt en luistert vol afschuw naar hem als hij deze drek de kamer in trekt. Niemand lijkt in staat te zijn de verschrikkingen hiervan onder ogen te komen. Of ze zitten er tot hun nek in, of ze wassen hun handen is onschuld en kunnen er niet bij.
Nee, AliB en Marco offeren of een paar anonieme slachtoffers laten spreken, maakt bij lange na geen eind aan deze duizenden jaren oude loep waar we inzitten. En ja, met Pasen was het weer dik vet voelbaar.
We moeten kijken, zien, erkennen! Het is en het moet ontmanteld!
Art: @artofmaquenda Freeze
Meer van dit?
Lees: ‘Het vergeten weten.’
En binnenkort: ‘De geboorte van de nieuwe aarde.’