9 mei 2022 Afgelopen weekend gaven Ronald en ik ons laatste weekend van alweer de 6e gemengde jaartraining ‘Magie van Seksualiteit’.
We hebben weer een bijzonder jaar achter de rug met een groep mannen en vrouwen die de moed hebben om zichzelf op vele manieren te laten zien. Het gaat er niet om in zo’n cirkel wat je doet of hoeveel je verdient of wat je presteert, je leeftijd is niet belangrijk, de vorm van je lichaam of wat je allemaal kan of hebt geleerd, je kennis of je bezit of wat je hebt verzameld is van geen belang.
Het gaat er om jezelf te gaan leren voelen en waarnemen, je lichaam, je emoties, je onbewuste overtuigingen, je kracht, je mysterie, je diepe innerlijke weten. Het is zo’n opluchting om met elkaar te kunnen zijn in die ruimte, in die cirkel, waar we van moment naar moment bewegen en steeds dicht bij onszelf blijven en zo open een eerlijk mogelijk delen wat zich in ons beweegt. Een van de mannen zei het gisteren: ‘Het mooie van jou en Ronald is dat jullie het zelf zo authentiek voorleven, jullie gaan ook in proces, iedere keer opnieuw en misschien nog wel dieper dan wij, als leerlingen’. En een vrouw zei: ‘Voor het eerst van mijn leven voel ik me niet meer alleen en ook al zie ik jullie nooit meer, ik zal me ook nooit meer alleen voelen want ik weet dat ik niet de enige ben die voelt wat ik voel.’ En ja, het is waar, ook wij ontwikkelen, processen, verdiepen en transformeren en met ons, de training, ook die wordt steeds rijker. Wat een diep gevoel van dankbaarheid dat Ronald en ik en Dennis die van het begin af aan ons team versterkt, dit samen mogen delen met steeds weer nieuwe cirkels!
Lees: ‘Het vergeten weten.’
En binnenkort: ‘De geboorte van de nieuwe aarde.’