4 januari 2023 Overvloed voor iedereen. Er is genoeg voor iedereen. De aarde voorziet ons in alles wat we nodig hebben. Alles wat we nodig hebben produceert zij voor ons. Overvloed voor jou, voor mij, voor ons allemaal, gaat over iets heel anders dan hebberigheid, gierigheid, koste wat kost gaan voor meer. Als we dat gaan doen, met velen, creëren we tekorten voor vele anderen.
Genoeg is genoeg.
De vraag is wat er genoeg is voor jou? Wat heb jij nodig om de overvloed van het leven te ervaren?
Hoe kun je de overvloed van alledag in je leven brengen?
Hoe meer rust, tijd, schoonheid, natuur en ruimte, hoe meer ik persoonlijk de overvloed ervaar.
En nee, ik hoef nergens heen, niet met een vliegtuig naar de andere kant van de aarde voor meer… Meer sensatie of meer rust, meer avontuur of meer spiritualiteit, meer inzichten of meer leren.
Ik heb genoeg hier.
De zee is koud en bruin, niet warm en blauw.
De lucht is wild en kleurrijk, de wind snijd, de zijn golven hoog.
Maar het lopen langs het strand, met warme bontlaarzen en een dikke jas, het moment van alles uittrekken, naakt de zee in rennen, schreeuwend en biddend is goud. Me daarna aankleden en volop genieten van de warmte rond mijn lichaam, de twinkeling van het zout en de zee nog op mijn huid, de wind door mijn haar, is iedere keer opnieuw een groot cadeau. Overvloed ervaren in het eenvoudige, dat is wat ik jaren geleden leerde van de Witte Bizonvrouw een spirithelper van de Noord Amerikaanse Indianen. Het juiste gebed op het juiste moment en de juiste plek, zorgt altijd en overal voor overvloed.
Dit betekent keer op keer dankbaar zijn voor wat je hebt en wat je is toe bedeeld.
Dat is overvloed!
Lees: ‘Het vergeten weten.’
En: ‘De geboorte van de nieuwe aarde.’