De-armouring Sessie

Ronald geeft sinds 2014 de-armouringsessies aan mannen en vrouwen

Een tantrische de-armouring sessie is bedoeld om de seksuele energie - of levensenergie - weer vrij te laten stromen. Het gaat niet om korte termijn genot; het gaat om jezelf vrij maken en een genot ervaren wat lange tijd bij je blijft. Het gaat om de ervaring van de dagen en weken na de massage. Het gaat om het bewustwordingsproces en het meer kunnen genieten van je eigen lichaam en het lichaam van je partner. Je leert weer of op een nieuwe manier genieten van je lichaam en je seksualiteit.

Tantrische de-armouring massage

Een aspect van tantra is het heel worden van het lichaam. Het lichaam wordt gezien als een kanaal. Het gaat altijd over de verbinding van het bekken naar de kruin en de levensenergie die hierdoor vrij kan stromen. Hoe meer ontspanning er in onze lichamen is, hoe meer ruimte er kan ontstaan, hoe meer licht en zachtheid we in ons systeem kunnen brengen. En des te makkelijker transformeren we, bewegen we mee en neemt ons orgastisch vermogen toe. Hoe meer we verharden en verkrampen, hoe stugger onze fysieke structuur wordt, hoe meer de levensenergie stagneert en het orgastisch vermogen afneemt. Het bekkenbodemgebied en onze seksualiteit is behoorlijk omstreden. Alle aandacht gaat of naar het bekkenbodemgebied en dan is het meteen seks, of het wordt overgeslagen en dan is het er niet. Bij een volledige tantrische de-armouring massage draait om het hele lichaam, de bekkenbodem hoort daarbij en is een essentieel gebied als het gaat om loslaten van oude patronen.

Externe de-armouring

Bij externe de-armouring worden opgehoopte spierspanningen en blokkades in het hele lichaam opgezocht. Deze worden geactiveerd door drukpuntmassage of zachtere vormen van aanraking en kunnen uiteindelijk losgelaten worden. Hierbij komen vaak dieperliggende oude emoties vrij. Door deze emoties er volledig te laten zijn, de emoties ruimte te geven, kunnen ze oplossen en transformeren. Op deze manier worden oude krampachtige verbindingen verbroken en kan de levensenergie vrijer stromen.

Interne de-armouring

De meeste mensen houden spanning vast in het bekkenbodemgebied, door emoties als angst, schuld en schaamte. Door het vasthouden van emoties worden de bekkenbodemspieren letterlijk samengeknepen. Op deze manier ontstaan er blokkades en gevoelloosheid en kan de levensenergie niet vrij stromen. Vooral de anus en de vagina zijn vaak behoorlijk gepantserd, of ge-armoured. Er zijn verschillende manieren om deze gebieden te de-armouren. Massage is daar één van. Hierbij geld hetzelfde principe als bij de externe de-armouring.

Shiva en Shakti

Het effect van de interne de-armouring is echter vele malen groter. Door het bekkenbodemgebied te verzachten en te ontspannen neemt de ontvankelijkheid, het genot en het orgastisch vermogen toe. Het hele lichaam kan orgastisch worden, de kleinste aanraking kan zorgen voor het grootst mogelijk effect. Door deze de-armouring, kunnen onze innerlijke Shakti en Shiva met elkaar in verbinding en in balans komen. Shakti als het vrouwelijke principe, de godin, heeft haar zetel in het bekken. Ze is verbonden met de aarde, met seksualiteit, magie en het op allerlei manieren voelen en verschijnen in het moment. Shiva als het mannelijke principe, de god, heeft zijn zetel op de kruin. Hij is verbonden met het universeel bewustzijn, spiritualiteit en een alles overkoepelende aanwezigheid.

Balans

Door de-armouring kunnen Shiva en Shakti vrij stromen, langs je ruggenwervels, je nekwervels, van je stuitje naar je kruin (het kundalinikanaal). Je brengt innerlijke balans tussen mannelijk en vrouwelijk, fysiek en spiritueel, zon en maan en je vergroot je gevoeligheid en je intuïtie. Als vanzelf krijg je de behoefte om goed voor je lichaam te zorgen: gezond eten, genoeg rust, genoeg beweging. Zelfs het aangaan van diepere processen, zoals het doorleven en loslaten van oud verdriet en pijn, worden een natuurlijk verlangen.

Ronald over het geven van de sessies:

“Voor een de-armouring sessie neem ik veel tijd. Het begint al met het schoonmaken en smudgen van mijn praktijk ruimte. Dat is voor mij al een deel van de meditatie voor een sessie. Daarna neem ik genoeg tijd om te mediteren en te spelen op mn handpan en me verder leeg te maken, zodat ik me volledig kan afstemmen op de cliënt. Ik ervaar mijn lichaam als een kanaal en verbind me met mijn buik, hart en spirit. Vanuit die verbondenheid, kan ik naar de cliënt kijken en hem of haar aanraken zonder oordeel, alles is goed en alles klopt.

Wat ik waarneem in de aanraking is de weerstand en hoe die ontspant en oplost. Alles wat gezien, gehoord en doorvoeld wil worden aan woede, pijn, verdriet, angst, schaamte of schuld mag zich in alle openheid laten zien en daar blijf ik bij. Om steeds meer ruimte, zachtheid en ontspanning in het lichaam van de cliënt te zien ontstaan en dat gaat gepaard met de stroom van levensenergie die op gang komt.

Omdat het een omstreden gebied is (het werken met de seksuele energie en seksualiteit) maak ik gebruik van een overeenkomst die van tevoren getekend dient te worden. Tijdens het introgesprek vlak voor de sessie wordt door de cliënt beslist of er wel of geen interne de-armouring kan plaats vinden. Als er gekozen wordt voor alleen een externe de-armouring, zal er nooit intern gewerkt worden. Ook al zou de cliënt dat tijdens de sessie wel willen. Andersom kan het wel het geval zijn dat een interne de-armouring tijdens de sessie niet klopt, dan doe ik dat niet.”

Duur van de sessie: ± 3 uur
Jouw investering voor de sessie: €270
Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op.

 Download de overeenkomst voor bodyworksessies