Ronald: Maart 2019: Wat als agressie er niet mag zijn?

Als agressie niet welkom is, als het niet geuit mag worden,  als het ingeslikt dient te worden, als het onderdrukt moet worden, als je stil moet zijn terwijl je lichaam anders zegt, als je je moet gedragen zoals van je wordt verlangd,  als je “het” voorbeeld dient te volgen, als je in het gareel dient te blijven.
Dan zal agressie er uiteindelijk vervormd, verstoord uitkomen omdat de pressie op de hogedrukketel te hoog wordt. Het explosieve gedrag wordt dan geïnterpreteerd als gevaarlijk en beangstigend.
En terecht!!

Als we als mannen hiermee doorgaan worden/blijven we softy’s en pleasers en zullen de vrouwen zich blijven vermannen.

Maar wat als wij mannen onze agressie energie positief gaan gebruiken als die zich aandient en we deze ook bewust kunnen gaan inzetten. Dan kunnen wij als mannen weer puur en stromend zijn in onze vitale agressie energie en verdwijnt de hoge druk als sneeuw voor de zon.
Gebruikmakend van onze agressie energie kunnen we onze grenzen duidelijker aangeven, onze positie in relatie met anderen zekeren, ons makkelijker kunnen verhouden tot anderen, we kunnen onszelf en anderen verdedigen bij aanvallen, we kunnen zelf aanvallen als dat nodig is. We kunnen agressie gebruiken als mannelijke kracht, drijfveer en motivatie. Alles staat uiteindelijk in dienst van ons grote levensdoel:
De bevestiging van onszelf in het leven. 

En als we dan als man weer congruent leven met alles wat zich aandient kunnen wij mannen onze vitale agressie energie inzetten in contact met onze partners, onze vrouwen. Dan zijn we namelijk weer in staat onze partners echt te kunnen nemen, haar te domineren, te leiden, te pakken, te sturen.
Het gevolg is dat zij zich nog meer kan gaan ontspannen en uiteindelijk zal overgeven. Het gevoel van veiligheid en vertrouwen wordt sterker en sterker, zij wordt nog seksueler en orgastischer en wil zich door jouw in volle overgave laten nemen omdat ze voelt dat je met jezelf in verbinding staat waardoor je dicht bij haar mag komen en ze jouw zal ervaren als een man die geankerd staat en blijft staan.

Aho brothers