Embodied Feminine

Het is tijd om onszelf volledig te gaan belichamen, alles hoort er bij, naast ons hoofd, is er ons hart, onze buik, onze baarmoeder en onze seksualiteit. Als we ons dat volledig kunnen toe-eigenen en van daaruit de wereld in gaan, nemen we leiderschap over onszelf en ons leven.

Dit weekend voor vrouwen is gericht op verdieping van ons vrouwenlichaam en de betekenis die dat voor ons vrouwen heeft. De magie die daar bij hoort. Het verzachten, de ontspanning, de overgave, het vertrouwen dat daarvoor nodig is; we nemen de tijd om met elkaar deze reis te maken zodat we kennis kunnen maken met de donkere kracht in onze lichamen, met de ultieme Yin kwaliteit van oplossen, verdwijnen, meebewegen en vormeloosheid. In de Westerse wereld, waar veel aandacht is voor het denken, is het belangrijk om af te dalen in je lichaam. Pas als we dat gaan doen en erin slagen ons bewustzijn omlaag te brengen en te verbinden met de ‘lagere regionen’, kunnen we onszelf ervaren als verbonden met de wereld om ons heen. Kunnen we onszelf ervaren als geheel. We maken gebruik van Sjamanistische technieken als de drum en de kracht van het medicijnwiel. Daarmee kunnen we ons meer in verbinding voelen en wordt het makkelijker om in een diepe ontspanning te zakken.

Opbouw van het weekend

We nemen de tijd de cirkel te openen, aan te komen, een korte deelronde te doen en de windrichtingen op te roepen. Daarna volgt beweging om het lichaam op te warmen, trillen, dansen of masseren. Daarnaast werken we met de stem en trancereizen. In de middag doen we de uitgebreidere oefeningen, een gezamenlijk ritueel of oefenen we in groepjes. Op deze manier werken we op meerdere lagen van het bewustzijn. We ronden af in de cirkel, doen een laatste korte deelronde en bedanken alle krachten die ons helpen dit werk te doen en vragen om een goeie integratie.

  • Data: za 23 feb van 10.30 tot 18.00 en zo 24 feb van 10.00 tot 17.00
  • Lokatie: De Lichtbron                                                                                                                                                                       
  • Jouw investering: Vroegboekkorting: €190 en va 15 jan. €222

Optioneel overnachten kun je zelf regelen

  • Overnachten €25
  • Ontbijten €7
  • Eventueel lakenset €5
  • Info mail: veroniquederidder@gmail.com
  • Info route: De Lichtbron